Foto: Shutterstock
Pēdējos pāris gadus daudzi gatavojas ievērojamam notikumam – Latvijas simtgadei. Tiek vērtēts un analizēts, kas sasniegts pa šo laiku, ko esam ieguvuši un ko zaudējuši, kādi cilvēki bijuši pie varas, kāda ekonomiskā un demogrāfiskā situācija bijusi valstī un, protams, galvenais jautājums – kas mūs, Latvijas iedzīvotājus, gaida nākotnē?

Šodien vēlētos apskatīt mūsu valsti no numeroloģiskās likteņa matrices (NLM) skatu punkta.

Šeit gan uzreiz jāveic atkāpe un nedaudz jāpastāsta, kas tā tāda numeroloģijas likteņa matrice ir un ar ko tā atšķiras vai kas tai kopīgs ar klasisko jeb Pitagora numeroloģiju.

Pirmkārt (un pats svarīgākais) kopīgais ir tas, ka abas šīs metodes balstās uz skaitļiem, un katram no tiem piemīt noteikta vibrācija / enerģija, kas ietekmē cilvēku dzīves. Otrkārt, tās abas nav zīlēšanas metodes, bet balstās uz konkrētiem aprēķiniem, formulām un sakarībām. Un, treškārt, tās abas tendētas uz likteņa izzināšanu ar mērķi uzlabot cilvēka dzīves kvalitāti, bet bez paša cilvēka aktīvas iesaistes, līdzdalības, atbildības uzņemšanās par savu paša dzīvi abas šis metodes, paliek tikai skaistas vīzijas, kā šī dzīve varētu izskatīties.

Savukārt abas šīs metodes pamatā atšķiras ar to, ka NLM tiek lietoti 22 skaitļi (klasiskajā numeroloģijā 9 plus meistara skaitļi), kurus metodē dēvē par enerģijām, un aiz katras no šīm enerģijām atrodas noteikts tēls, kuram var piemist pozitīvās vai negatīvās īpašības. Metode parāda, kāda caurmērā veidosies cilvēka dzīve, ja viņš rīkojas pēc konkrētās dzimšanas enerģijas plusa izpausmes, un kāda tā būs, ja viņš dzīvo enerģiju mīnusa izpausmē.

Šī metode, kaut arī tajā tiek izmantots sens simbols, atšķirībā no Pitagora numeroloģijas, ir parādījusies tikai nedaudz vairāk kā pirms 10 gadiem. Tas gan nemazina šīs metodes spējas sniegt informāciju, bet, protams, tajā daudzos aspektos trūkst pieredzes bāzes. Tā, piemēram, valstu numeroloģiju šajā metodē, cik man zināms, vēl nav skatīta, tāpēc tas būs interesants eksperiments man pašai. Tomēr šīs stāsts vairāk būs par cilvēkiem Latvijā, mazāk par pašu objektu – valsti. Protams, katra cilvēka karte savienojumā ar Latvijas karti dos citādu rezultātu, bet te dažās no pozīcijām apskatīšu, kāda caurmērā ir valsts ietekme uz Latvijas iedzīvotāju.

Latvijai ir nozīmīgi vairāki datumi: gan 18. novembris, gan 4. maijs un 21. augusts, tomēr NLM tiek pieņemts – ja rodas kādās neskaidrības dzimšanas datumos (piemēram, cilvēks dzimis vienā datumā, bet pasē ierakstīts cits), tad par pamatu tiek ņemts tas datums, pēc kura dzīvo pats cilvēks. Manuprāt, 18. novembris vairumam Latvijas iedzīvotāju tiek uztverts kā dzimšanas datums daudz vairāk nekā pārējie piedāvātie.

Neliels ieskats par 18 un Latviju

Foto: Shutterstock

Valsts dzimšanas diena saistīta ar 18 Mēness enerģiju. Interesanta un tajā pašā laikā pretrunīga enerģija. No vienas puses, cilvēki Latvijā sajūt savus iekšējos resursus, saprot, ka viņos ir ļoti daudz apslēptā, nezināmā, vērtīgā, daudz enerģijas, informācijas, bet ļoti bieži nespēj šos resursus kontrolēt, kaut kādā veidā pašiem priekš sevis sistematizēt.

Mēness simbolizē intuīciju, prasmi sev piešķirtos resursus izmantot īstajā brīdī, ko neatkarības pasludinātāji prasmīgi izmantoja. Tāpēc arī mūsdienās lieliski būtu, ja gan tie cilvēki, kas vada mūsu valsti, gan tie, kas vēlas to attīstīt, savā ikdienā paļautos vairāk uz intuīciju, mazāk uz loģiku.

Šai enerģijai raksturīga ļoti spēcīga sievietes (jo īpaši sievietes–mātes) ietekme, plus valsts kartē ir vairākas trijnieka enerģijas, līdz ar to – ja vēlamies labklājību savā valstī, labi būtu, ja pēc iespējas vairāk, ilgāk un augstākos līmeņos pie varas būtu sievietes. Turklāt parasti šis enerģijas īpašnieki (šajā gadījumā – valsts) jūt nepieciešamību pieslieties kādai grupai, biedrībai, kompānijai, lai justos aizsargātāki, tāpēc priekš mūsu valsts labprātīga būšana kādā citā valstu apvienībā ir pat vēlama.

Šī enerģija saistīta arī visu mistisko, neparasto un neizskaidrojamo, tajā skaitā cilvēka psihi, tāpēc nav jābrīnās, ka Latvijā ir daudz cilvēku, kas nodarbojas ar šādām lietām. Turklāt skaitļa 11 – spēka, dzīvības enerģija – dzimšanas mēnesī dod spēcīgu saikni ar dabu (arī spēka vietām), tāpēc pamatā Latvijas galvenais resurss ir tās teritorija (labvēlīgs novietojums, dabas resursi u. c.) un gudrs, intuitīvs cilvēks, kas tajā darbojas.

Viss būtu lieliski, ja ne liels bet – 18 enerģijas viens no lielākajiem mīnusiem ir nepārliecinātība par sevi, saviem spēkiem un iespējām, kas projicējas gan uz mūsu valsts vadītājiem un viņu lēmumiem, gan uz "parasto, kūtro latvieti", kuram šķiet, ka kādam citam noteikti iznāks labāk, tāpēc nemaz nav vērts mēģināt. Skaitļa 18 enerģijas mīnuss, ja tam ļaujas, ir bailes, kas neļauj veikt nozīmīgus soļus.

Kā minēju, 18 enerģija saistīta ar visu nezināmo, un – kas gan vēl var būt nezināmāks par nāvi? Tas varētu būt viens no iemesliem, kāpēc pie mums ir diezgan izteikta kapu kultūra, kaut arī ne tik izteikta senču tradīciju godināšana (nav nevienas skaitļa 20 enerģijas, kas atbild par dzimtu).

Esot enerģiju pozitīvajā izpausmē, Latvija cilvēkiem dod bagātu, spilgtu iztēli, tēlaino domāšanu, paaugstinātu jutīgumu un emocionalitāti.

Ir laba vieta māksliniekiem, jo dāvā tiem radošumu, iedvesmu. Dāvā spēcīgu materializācijas spēku (domu spēku), tāpēc, dzīvojot Latvijā, jo īpaši svarīgi būtu domāt, par ko domā!

Savukārt, enerģiju negatīvajā izpausmē Latvija cilvēkiem dāvā, kā jau minēju, nepārliecinātību par sevi, bailes, daudz kompleksu, aicina slēpt savu unikalitāti, citādo redzējumi. Rada skumjas, raizes, mudina iedzīvotāju apspiest savas jūtas. Tajā pašā laikā dod melīgumu, divkosību. Šī enerģija mīnusā saistīta ar aizmukšanu no šīs dzīves/ realitātes, piemēram, caur apreibinošām vielām, azartspēlēm u.c. Dod negatīvo domāšanu un sevis programmēšana uz neveiksmēm, jo, tā kā skaitļa18 enerģijai materializācijas spēks darbojas arī mīnusa izpausmē, tad arī šajā stāvoklī cilvēki saņem to, ko paši izdomājuši. Jau kādu laiku Latvijā 18 enerģija noteikti ir mīnusā, jo tā dod bailes, kas saistītas ar bērniem, grūtniecību, dzemdībām.

Latvijas kartē veidojas skaitļu kombinācija 18-6-6 – mīlestības maģija, kas parāda, ka Latvijas iedzīvotāji ieradušies uz šo dzīvi pēc mīlestības, bet viņiem bieži var šķist, ka to var dāvāt "kaut kas ārpus viņa paša". Tāpēc šajā dzīvē ir uzdevums pašiem radīt mīlestību un sniegt to citiem.

11 kā dzimšanas mēneša enerģija Latvijas kartē

Foto: LETA

Dzimšanas mēneša enerģija NLM potenciāli ir pati pozitīvākā kartē, jo daudz retāk aiziet mīnusa izpausmē, tomēr 11 enerģija pati par sevi nav tik viennozīmīga.

Šī enerģija dāvā lielu darbaspēku, izturību un spēju pārvarēt fiziski grūtus apstākļus (individuālajās kartēs šī enerģija šajā pozīcijā parasti nozīmē, ka cilvēka likteni grūti nosaukt par vieglu, to pašu var teikt par Latvijas kā valsts likteni). 11 enerģija cilvēkiem dod mīlestību uz dzīvo dabu, zemes darbiem, bērniem.

Tomēr, kad šī enerģija atrodas mīnusā, cilvēkiem tā var dot vai nu ļoti spēcīgu darbaholismu, vai spēcīgu slinkumu (piemīt neprasme harmonizēt laiku sev/ģimenei un darbam). Var sniegt agresiju, vēlmi iegūt kārotās lietas ar "spēku", nerēķinoties ar līdzcilvēku vajadzībām.

19 un labklājība

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Par Latvijas un to iedzīvotāju materiālajām lietām – viena no galvenajām enerģijām, kas nosaka mūsu valsts labklājību, ir 19 – saules, statusa enerģija, tomēr tā atrodas pozīcijā, kas visvieglāk aiziet enerģiju mīnusa izpausmē.

19 enerģija mīnusā nozīmē, ka cilvēki ir pārlieku nopietni un lielu vērību pievērš kādam jautājumam, parasti materiāla rakstura. Dod vainas sajūtu par kaut ko nerealizētu, neizdarītu, liek sevi vērtēt un vainot "visās pasaules nelaimēs", tādējādi sevi psihiski sadedzinot. Tāpat kā 11 enerģija, šī, esot mīnusā, tendēta uz ilgu darbu, pēc kura cilvēki ir tā noguruši, ka nav spēka nekam citam. Enerģija sniedz pārspīlējumus, nepareizu spēku un iespēju novērtēšanu, tāpēc Latvijas iedzīvotājiem ļoti raksturīgs pārdegšanas sindroms. Sniedz bailes no lieliem, nopietniem projektiem.

Ko Latvija varētu darīt savu iedzīvotāju labā, lai šo enerģiju pārvērstu plusā un izmantotu šīs enerģijas spēcīgo potenciālu (jau pats enerģijas nosaukums vēsta, ka Latvija varētu kļūt līdere kādā jomā):

  • iesaistīties lielos projektos,
  • veicināt radošumu jebkurā profesijā, mazinot standartizāciju un normatīvismu,
  • būt ar savu viedokli arī jautājumos, kas var nepatikt "lielajām valstīm".

Individuālajās kartēs šī enerģija nozīmē attiecību uzlabošanu ar brāļiem/māsām, Latvijas kontekstā šo lomu varētu pildīt Lietuva un Igaunija, piemēram, aizgūt labākos piemērus, pieredzi no tām.

Kas attiecas uz peļņu, tad Latvijas pamatvirzieni, pēc NLM, ir viss, kas saistīts ar virzību, t. sk., informācijas, zināšanu, izgudrojumu, viss, kas saistīts ar pārvadājumiem un kustību, ar dažādiem transporta veidiem, interneta vidi, elektroniku, datoriem, tūrismu.

Skaitļa 14 enerģija, kas NLM atrodas pozīcijā, kur pelnīt pašā labākajā veidā, mūsu valsts kartē vēsta, ka Latvijai labai peļņai (Latvijai starptautiskajā citu valstu tirgū un iedzīvotājiem Latvijā) nepieciešams radošums, mākslinieciskums. Pēc šīs enerģijas labākās nodarbošanās sfēras ir:

  • psiholoģija, ārstu prakses, dziedniecība, homeopātija, farmācija, tautas medicīna,
  • darbs sfērās, kas palīdz tikt galā ar cilvēku atkarībām
  • ķīmija, laboratorijās, darbs ar smaržām, pirtniecība
  • visu veidu māksla, šovbizness, izstāžu, konferenču un festivālu organizēšana
  • darbs tūrisma, ceļojumu, vēstures sfērās
  • darbs dabas aizsardzības organizācijās
  • enerģētiskā dziedniecība, ekstrasensorika.

Mūsu valstij pēc skaitļiem nav iedots viegls liktenis, ko apliecina arī 18-3-12 karmiskā astīte "Fiziskas ciešanas". Tā nozīmē, ka Latvijas un līdz ar to mūsu mācība ir saprast, ka visgrūtākie ir nevis fiziski ierobežojumi (fiziska nespēja kaut kur tikt, iegūt kaut ko materiālu u. c.), bet gara (būt nebrīviem, nespēt izteikties, nevarēt realizēt sevi pēc sirds u. c.).

Noslēgumā vēlreiz gribētu atgriezties pie 18 Mēness enerģijas numeroloģiskajā Likteņa matricē Latvijas kartē.

Vēsturiski šī enerģija parādās tikai pāris reižu (NLM gada skaitli skata kopsakarībā ar vēl diviem, kas to paskaidro), bet visas šīs reizes ir ļoti nozīmīgas pašai Latvijai – 1918. gadā neatkarīgas republikas pasludināšana (enerģijas: 18-19-10), 1939.–1940. gads Latvijas iekļaušana PSRS sastāvā (18-21-12), 1986.-1987. gads Trešās atmodas sākums (18-17-8). Šajā metodē ik pēc 80 gadiem matrice atgriežas sākuma pozīcijā un sāk jaunu ciklu. Tā jauna cikla sākumā 1999. gadā par prezidenti tiek ievēlēta Vaira Vīķe–Freiberga (18-19-10), apstiprinot, iepriekš izrunāto 18 enerģijas sieviešu ietekmi.

Nākamo nozīmīgo periodu, kurā būs šī enerģija, Latvija sagaidīs pavisam drīz – 2019.–2020. gadā (18-21-12). Vai tas būs Latvijai labvēlīgs vai ne tik labvēlīgs, šobrīd grūti spriest, bet jebkurā gadījumā šā perioda notikumus ietekmēs kāda globāla situācija pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!