Foto: Shutterstock
Cik 2018. gada horoskopus savai zīmei tu jau šomēnes izlasīji? Trīs? Desmit? Un kā – sakrita? Pamatos jau droši vien sakrita, jo metodes, pēc kurām astrologi veido prognozes, būtībā ir līdzīgas. Lūk, iespēja iepazīties ar vēl vienu skatījumu uz tavu nākamo gadu.

Kuras zīmes tad jaunajā gadā var sevi dēvēt par laimes lutekļiem un kurus – par pabērniem? Lielos vilcienos to var noteikt, zinot, kurā zīmē atradīsies Lielās laimes planēta Jupiters un kurā – bargākais "smagsvars" Saturns. Un, kā jau esam vēstījuši, 2018. gada lielāko daļu Jupiters vadīs Ūdens stihijai padotajā Skorpiona zīmē. Tādējādi pa veiksmes riekšavai tiks arī citām Ūdens zīmēm – Vēzim un Zivīm. Bet viss nav tik vienkārši – Saturns, kurš nudien nav nekāda jaukā planēta, kaitinās ne tikai Mežāzi (uz šo zīmi tas pārvāksies jau ap Ziemassvētkiem), bet arī tam pretī esošo Vēzi, un pavasarī Urāns nāks ar idejām par revolūciju ne tikai pie Vērša, bet arī pie favorīta Skorpiona, kas zodiaka aplī atrodas tieši pretī Vērsim. Jaunava un Zivis, savukārt, lielos vilcienos tiks cauri sveikā un vēl pagūs kaut ko labu iemantot.

Zīmes sākumā dzimušie Lauvas un Ūdensvīri arī droši vien šo to trāpīs no Urāna – vismaz nepieciešamību nokāpt no ierastās taciņas, tāpat arī pirmās trešdaļas Auni un Svari pacīnīsies ar Saturna eksāmeniem (tieši kurā "priekšmetā" eksāmens – tas jāskatās katra personīgajā horoskopā). Ko tur lai saka – tā rūdījās tērauds...

Tātad – kas varēs uzelpot? Dvīņi un Strēlnieks, jo viņu lielās pārbīdes jau ir notikušas, un kaut kad taču jāatjauno spēki. Turklāt gada beigās Jupiters pārcelsies uz savu dzimto Strēlnieka zīmi, un par luteklīti kļūs Strēlnieks.

Pirms sāc neticīgi vīpsnāt, atgādināšu, ka, protams, mēs esam ļoti atšķirīgi, un pēc Saules zīmes vien nevar noteikt nianses – vien kopējās tendences, kas izriet no planētu cikliem un tā, vai šie cikli ir draudzīgi vai nedraudzīgi tavai Saulītei.

Ja vēlies tiešām nopietnu prognozi gadam – uzmeklē savu astrologu. Bet šeit lasāmo uztver kā fona informāciju. Sarunāts?

Auns

Foto: Shutterstock

Aunam šajā gadā varētu uzsmaidīt biznesa fortūna, dāvājot iespēju "paspēlēties" ar krietnām summām un panēsāt savos plecos atbildības slogu. Šī nav vienatnē spēlējama rotaļa, tāpēc ir vairāk nekā svarīgi, lai Auns spētu saprasties, sadarboties, uzklausīt otru un sadzirdēt to, ko otrs saka, nevis to, kas paša Auna prātā.

Ja Auns nepažēlos laiku un enerģiju un spēs noskaņot sabiedrības masas sev par labu, tad arī ietekmīgs amats un tam līdzi nākošais gods un slava Aunam tikpat kā rokā. Tiesa, tas nebūt nenozīmē, ka Aunu uzslavēs rangā augstākie, – drīzāk te runa par publikas, kolēģu, padoto atbalstu. Lielie "čiekuri" lai vārās savā sulā, Aunam labāk to "katlu" nekustināt, lai nenorautos pa ragiem.

Auna buduārā bezvējš, visticamāk, nav gaidāms, tur būs melodramatiska "daudzsēriju vētra". Komplektā ar iespēju izmēģināt visu ko jaunu, drusku bīstamu, drusku neatļautu, bet tik vilinošu.

Par zemu nedrīkst novērtēt arī vecāku svētību, kuru Auns savā stūrgalvībā dažkārt nav gatavs ne lūgt, ne saņemt, tādējādi pakļaujot riskam vienu otru labi iecerētu projektu. Šogad salīgt mieru ar vecākiem (īpaši māti) ir gandrīz obligāts priekšnoteikums!

Vērsis

Foto: Shutterstock

Par rāmu šo Vērša gadu nodēvēt būtu grūti. Galveno (un ne vienmēr perfekti uzskaņoto!) vijoli tajā spēlēs attiecības – gan ar sabiedrotajiem un atbalstītājiem, gan ar dzīvesbiedru, gan ar atklātajiem konkurentiem un opozīciju. Tas nav viegls uzdevums – iepazīt savas ambīcijas, uzaudzēt tās līdz veselīgam apjomam, vienlaikus nenosodot pārējos – gan savējos, gan naidīgos – par pārāk lieliem mērķiem vai plašu vērienu.

No otras puses – Vērsis var kripatiņu piebremzēt un paskatīties, kādus punus uzdauza citi, un pēc tam ar augstu paceltu galvu apiet tās vietas lietišķajās un privātajās "pļavās", kur izmētāti grābekļi.

Otra tēma, pie kā Vērsim 2018. gadā būtu tā krietnāk jāpiestrādā, ir ticība, pasaules uzskats, pārliecība par to, kāda ir dzīves jēga un uz kurieni šī pasaule ripinās. Iespējams, šos dziļi filosofiskos jautājumus Vērsis šķirstīs vienatnē, ja būs atradis par cienīgu atzīstamu mācību vai skolotāju. Bet vienlīdz ticams, ka par šīm tēmām viņa viedoklis tiks pajautāts publiskā vidē, kur nāksies būt "aukstam vai karstam", jo tos remdenos, kā zināms, izspļauj...

Vēl – šis, šķiet, nav tas gads, kad Vērsim būtu jākaldina emigrēšanas plāni vai jāprāto par partijas dibināšanu. Pirms piebāzt citu galvas ar kādu ideoloģiju, vispirms jātiek skaidrībā pašam ar savējo.

Padoms – Vērsi, nepretojies pārmaiņām, tas būs lieks enerģijas patēriņš!

Dvīņi

Foto: Shutterstock

Ja Dvīņiem šķiet, ka pēc decembra rosīšanās viņi varēs mierīgāk uzelpot, tad gribot negribot jāsagrauj šī ilūzija: Dvīņiem ir gaidāms ļoti darbīgs gads, kurā viņu spēja ātri reaģēt un darīt vairākas lietas vienlaikus būs īsti parocīga.

Iespējams, viena daļa minētās rosības tiks veltīta kādam Dvīņiem radniecīgam vai citādi nozīmīgam cilvēkam, kuram dzīvē ir grūtāks posms un kurš pats par sevi pašlaik nevar pienācīgi parūpēties. No vienas puses – par ko gan tur līksmot, ja tuvinieks sasirdzis? Bet no otras – Dvīņiem tā ir iespēja parādīt sevi no vislabākās puses, sakrāt plusīņus "karmas bilancē" un, iespējams, tādējādi pašam izvairīties no kaut kādām veselības problēmām. Jā, un savu noderīgumu apjaust arī ir patīkami, vai ne tā?

Par biznesa sākšanu Dvīņiem vajadzēja domāt 2017. gadā – nākamais vairs nav tik labvēlīgs un prasīs vairāk iedziļināšanās, nekā Dvīņiem patiktos. Bet – mēs jau zinām, ka traģēdiju Dvīņi no tā neuzbūvēs: viņi vienkārši kļūdu un meklējumu ceļā izpratīs, kas un tieši kāpēc "nestrādā". Skola maksā naudu, turklāt tā skola, pēc kuras saņemam diplomus, ne vienmēr iemāca reālās dzīves un darba situācijās nepieciešamās iemaņas. Tās Dvīņiem šogad nāksies apgūt pašiem.

Vēl Dvīņiem 2018. gadā jāpārvar kārdinājums būvēt slepenas shēmiņas un kaut ko "noslepenot", jo apslēptais var nākt gaismā.

Vēzis

Foto: Shutterstock

Pa ciemu klīst baumas, ka mājas dzīve Vēzi 2017. gadā ir pagalam nogurdinājusi... Toties nākamajā gadā Vēzis, ja vien izmantos visas dzīves sniegtās iespējas, ar valgu nebūs mājās noturams, bet ārpus mājas var pagadīties ne viena vien simpātiska, sagrozāma galva. Kas ietver iespēju arī savu galvu pa burzmai pazaudēt. Mācība no tā visa – vienoties pašam ar sevi, kam un kādas jūtas izrādīt, lai nesanāk kreņķi pašam.

Savukārt attiecībās esošie Vēži Saules aptumsuma vai cita "forsmažora" ietekmē var izdomāt, ka punkts un beigas, bet – labāk padomāt divreiz...

Labvēlīgs laikposms radīšanai – daudziem Vēžiem var izdoties radīt kaut ko skaistu, iedvesmojošu, vērtīgu un citām paaudzēm mantojumā atstājamu (tikai nevajag ieslīgt perfekcionismā), un vēl daudzākiem – radīt pašu jauno paaudzi. Tiesa, nevajag domāt, ka Vēzis spēj apčakarēt likteni un bērna pieteikšanos precīzi ieplānot, – tā, visticamāk, nāks kā pārsteigums!

Par vieglprātību būtu dēvējama paļaušanās uz gadiem pārbaudīto "maršrutu", pa kuru pie Vēža tecējusi nauda: šajā shēmā kaut kas var pēkšņi mainīties, un tad Vēzim būs jāspēj reaģēt ātri un konstruktīvi – arī stingri pastāvot uz savām interesēm. Dažkārt var nākties nomainīt personu, ar kuru Vēzis ir vienā "biznesa iejūgā".

Lauva

Foto: Shutterstock

Lauvai šis ir diezgan izaicinošs gads, kas var dāvanu maisā atnest arī pa žagaram, pa parādzīmei, pa dotu un aizmirstu solījumu žūksnītim. Ja Lauva ciešā apnēmībā ķersies pie visu 2017. gadā izlieto ūdeņu slaucīšanas, līdz pārpūlei un izdegšanas sindromam nav tālu, tāpēc 2018. gadā Lauvai ļoti svarīgi izvēlēties īsto virzienu, nevis skriet vairākos virzienos vienlaikus.

Lauvas organisms ir gudrs, tas vis neļaus sevi ekspluatēt pāri pacietības mēram un var noplīst – par zīmi, ka protestē. Nepārtraukti uzturēt sevī veselumu starp garu, dvēseli un ķermeni būtu Lauvas šā gada galvenais uzdevums.

Viens no Lauvas lielajiem jaunā gada darbiem varētu būt dzimtas īpašuma un ar to saistīto papīru kārtībā savešana, lai tur varētu pulcēt tuvos un tālos (un, protams, padižoties ar savu veikumu). Un, kazi, – kādu simpātisku kaimiņu vai kaimiņieni satikt!

Arī pašiem tuvākajiem Lauvas uzmanība ir ļoti vajadzīga (bet diemžēl maz dabūjama), tāpēc lai Lauva labāk izplāno īsus, bet kvalitatīvi piepildītus kopā būšanas brīžus, nevis "ir tepat kaut kur", taču bez reālas emocionālas iesaistes.

Ja Lauvas personisko un intīmo attiecību jomā vairs nav tik interesanti, punktu var pielikt vissīkākais sīkumiņš. Ja šis punkts ir vēlams, tad tā, protams, ir labā ziņa.

Jaunava

Foto: Shutterstock

Atnākošajā gadā Jaunavai varētu tikt piešķirts tituls "Mazo lietu dievs", jo tieši ar sīkajiem, daudz laika un enerģijas paņemošajiem, nogurdinošajiem, bet tik vajadzīgajiem hipersvarīgajiem sīkumiņiem Jaunava tiks galā vislabāk.

Kā žigls zirneklītis Jaunava pratīs savīt kontaktu tīklus, operatīvi nokļūt tur, kur kaut kas nokārtojams, sarunājams, kāds zīmogs, paraksts vai sertifikāts dabūjams. Nepaies ne pusgads, kad pat visiesīkstējušākās birojā sēdētājas Jaunavas pārvērtīsies par riņķī bizotājām un pat gūs no tā savu kaifu, jo – kustība ir dzīvība!

Arī dažādu veidu lietā liekamā informācija Jaunavai teju pakaļ skries un pati galvā kāps. Ja reiz tā, tad šis gads veltāms zināšanu apguvei, varbūt vērts padomāt par kvalifikācijas celšanu vai paplašināšanu.

Atšķirībā no domas Jaunavas Mūza uz lidošanu nebūs tik naska, bet tas nenozīmē, ka nevar novest līdz taustāmam rezultātam, iepriekšējos gados izsapņoto. Vienkārši jaunās lietas vedīsies druscīt grūtāk.

To pašu var teikt par romantiku un vispār par spēju priecāties par dzīvi – Jaunava drusku par daudz postracionalizēs, pārāk piekasīsies pati savam noskaņojumam, un tas nekādā ziņā neveicina sirds satrauktu pukstēšanu un tauriņu kolonijas izveidošanos Jaunavas vēderā.

Svari

Foto: Shutterstock

Gribi zināt, vai 2017. gadā esi visu izdarījis pareizi? Paskaties kabatā un kontā – ja tur ir, uz ko skatīties, tātad vismaz vairums lēmumu ir bijuši vietā. Un atnākošajā gadā prāts jānodarbina ar to, kur pērn sapelnīto un sakrāto ieguldīt. Turklāt var gadīties, ka Svariem nākas apsaimniekot arī partneru un vispār citu cilvēku resursus – ar visu no tā izrietošo risku.

Vērtību pārvērtēšana jau no dabas ir Svaru misija, un šogad vēl jo vairāk: Svariem droši vien tā arī neizdosies tikt vaļā no pārdomām par to, kas ir kā vērts, ko viņi ir gatavi dot pretī par to vai citu ērtību, emociju, pieredzi. Cik maksā zināšanas, veselība, mīlestība, un vai to vispār iespējams kaut kā konvertēt?

Arī dzimtas tēma ir Svariem izrisināmo jautājumu lokā, un par dzimtas īpašuma saglabāšanu un tālāk nešanu var izraisīties pārrunas ar pārējiem dzimtas locekļiem – dažkārt arī skaļākos toņos. Varat nebūt vienisprātis, kurš ir un kurš patiesībā nav pie ģimenes piederīgs. Arī pa kādam remontam (un ar to saistītiem neparedzētiem izdevumiem) Svaru mājoklī šogad var iegadīties.

Attiecību tēmā drīzāk būs pērnā gada turpinājums vai "pēcstundas", nevis kaut kas jauns. Galvenais, lai Svari paši saprastu, kāpēc atrodas līdzās tam cilvēkam, kuram atrodas. Jo – godīgi – motivācijas godīgums ir panākumu atslēga. Vismaz Svariem un vismaz mīlestības jomā.

Skorpions

Foto: Shutterstock

Pa Skorpiona zīmi soļo lielās laimes planēta Jupiters, un tas, protams, Skorpionu nostāda likteņa favorīta lomā, ļaujot veiksmes prožektoriem apspīdēt visdažādākās viņa ieceres. Galvenais – neizlaisties slinkumā un negozēties popularitātes saulītē bez astes pacelšanas!

Šis gads Skorpionam domāts, lai nospodrinātu kādu jaunu savas sarežģītās personības šķautni, pārveidotu tās nianses, kuras pašam sevī nepatīk. Tā var būt diezgan radikāla Skorpiona vizuālā tēla transformācija, var arī mainīties izturēšanās maniere, kas viņa tuvākajam lokam varētu šķist neparasti atvērta un dažkārt pat izaicinoši atklāta. Katrā ziņā ar šarmu Skorpionam šogad viss kārtībā, jautājums tikai – kur viņš to pielietos.

Protams, no šarma nebūs nekādas lielās jēgas, ja Skorpions pats sev "noraus stopkrānu", spītīgi ierausies čaulā un nedalīsies ar pasauli savos atklājumos pašam par sevi. Nav jau tā, ka nedrīkst ierauties sevī – galu galā katrai transformācijai ir nepieciešams iedziļināšanās, klusēšanas un "iznēsāšanas" posms –, taču pēc tam gan "izperinātais" ir jāceļ gaismā.

Attiecību jomā – visi ceļi vaļā, ja Skorpions ir gatavs izspīdināt visus savus talantus. Gandrīz jāteic – ja nu šogad Skorpions nepamanās nokārtot savu dzīvi tā, lai pašam patiktu, tad pats vainīgs!

Strēlnieks

Foto: Shutterstock

Iepriekšējos pāris gados Strēlnieks jau droši vien bija pieradis pie likteņa bliezieniem (ja vien pie kaut kā tāda vispār iespējams pierast), bet šogad apstākļu upura saldsērīgais oreols jāmet pie malas – nekādi skarbie vēji vairs netrieks Strēlnieku no kājām, un viņam būs gana daudz laika un iespēju elpas atvilkšanai. Varbūt tiešām ir nepieciešamas garākas brīvdienas un brīvāks darba grafiks, lai Strēlniekam atliktu laika ieklausīties sevī un atjaunot veselumu.

Vēl 2018. gadā Strēlnieks var pārsteigts pamanīt, ka viņam ceļā gadās daudz sirsnīgu un izpalīdzīgu cilvēku, kuri gatavi atbalstīt Strēlnieku tajā vai citā jomā par pliku paldies, bez savtīgas intereses. Strēlniek, pieņem šos upurus ar siltu pateicību – ļauj taču citiem arī atstrādāt "karmiskos parādus"!

Patiesības labad jāpiebilst, ka Strēlnieka lielākais trumpis finanšu jomā būs viņa ticība (kaut gan iepriekšējā laikposmā tā varētu būt tikusi iedragāta gan attiecībā uz sevi pašu, gan uz biznesa partneriem). Bet ņem vērā – te nav runa par aklu uzticēšanos šaubīgiem projektiem vai shēmām! Runa ir par to, ka Strēlnieks tiek aicināts noslīpēt un attīstīt savu biznesa intuīciju, "naudas ožu" un piekrist tikai tam, kam iekšējā balss dod akceptu.

Par attiecībām runājot – diezin vai jaunajā gadā Strēlnieku gaida mīlas revolūcijas.

Mežāzis

Foto: Shutterstock

Mežāzim (īpaši zīmes pirmajā trešdaļā dzimušajam) šogad paredzams nopietnu pārbaudījumu gads, kas viņam, kā jau daždien spēcīga rakstura cilvēkam, ļaus sevi pārbaudīt arī vienā otrā krīzes situācijā un konfliktā ar rangā augstākiem vai gados vecākiem ļaudīm. Autoritātes Mežāzi nereti centīsies nolikt "pie ratiem", ierādīt viņam īsto (tikai ne pēc Mežāža domām!) vietu un citādi pakaitināt.

Bet laimīgā kārtā Mežāzis nav no tiem, kas "bēga vai atpakaļ lēca", viņš uzņemsies atbildību, sakodīs zobus un dragās uz priekšu kaut aizžmiegtām acīm. Jebkuras grūtības, jebkurš izaicinājums sevī slēpj arī kādu iespēju, vai ne?

Ko nevar dabūt par naudu, to var dabūt par lielu naudu – parasti šī shēma Mežāža gadījumā tiešām darbojas, taču šogad ne visas viņa problēmas būs finansiāli atrisināmas, un Mežāzim nāksies vien atkorķēt sevi emociju krātuvīti, lai pasaule nepadomā, ka viņš ir no dzelzs.

Attieksmi var nākties pamainīt arī partnerattiecību jomā (un nevajag tūlīt atrunāties ar nevēlēšanos nodot savus principus vai sevi lauzt!) – pieradis kontrolēt situāciju un turēt grožus savās rokās, Mežāzis nu būs spiests iemācīties arī pakārtoties, pielāgoties, varbūt pat (ak, šausmas!) palūgt palīdzību. Toties tie cilvēki, kas Mežāža dzīvē ienāks šajā laikposmā, būs īsta vērtība, kas lolojama!

Ūdensvīrs

Foto: Shutterstock

Ūdensvīram 2018. varētu izvērsties par karjeras kāpuma un sociālā stāvokļa nodrošināšanas gadu, kas, pats par sevi saprotams, prasīs arī sevis pārvarēšanu un iziešanu ārpus komforta zonas. Ja Ūdensvīrs tā arī nepaspers soli, noticējis prāta safabricētajiem šausmu stāstiņiem, tad pēcāk droši vien to nožēlos kā garām palaistu iespēju. Prāts ir laba lieta, bet nevajag ļaut tam komandēt visu parādi!

Ceļā uz savu mērķi (vai vismaz nākamo kāpņu laukumiņu) Ūdensvīrs sastapsies arī ar konkurenci, un te nu būs svarīgi ar godu iziet no kašķa, nesasmērējot savu publisko tēlu. Katrā ziņā izdarāms tas ir.

Arī ar sevi jaunajā gadā Ūdensvīrs ne vienmēr spēs saprasties un rast kopīgu valodu, var rasties sajūta, ka galvā dzied vesels koris, bet pašu svarīgāko – savu sirdsbalsi – šajā burzmā dažkārt pat neizdodas saklausīt, kur nu vēl vērā ņemt... Partnerattiecību jomā tas Ūdensvīram var atspēlēties ar kādu lēmumu, kas nav īsti dabūjis "iekšējo akceptu".

Brīvajiem Ūdensvīriem laulības ostā iepeldēt nebūs tas vieglākais uzdevums, bet pēkšņi un galvu reibinoši iemīlēties gan var gadīties, turklāt – sev par pārsteigumu – tipāžā, ko Ūdensvīrs nekad nav uzskatījis par savējo.

Zivis

Foto: Shutterstock

Lūk, vēl vienas 2018. gada likteņa favorītes – Zivis! Notikumi var paši savirpināties tā, lai ļautu Zivīm vairot ticību labajam, pacelt viņu vibrācijas gan caur viedu skolotāju sastapšanu tepat dzimtajā malā, gan caur tālu ceļojumu, kura laikā izkristalizējas dzīves jēga un īstās vērtības (tās, protams, katrai Zivtiņai savas).

No sirds ticot savam pasaules redzējumam, Zivis pratīs iedvesmot, apgaismot un pamodināt arī laikabiedrus, tāpēc visai pasaulei kopumā būs labāk, ja Zivis biežāk tiks pie vārda.

Tomēr ne jau visi ir gatavi tikt līdzi Zivju izaugsmes tempam, un pirmie, kuru līmeņa atšķirības Zivis pamanīs, būs viņu draugi, varbūt pat vistuvākie – tie, ar kuriem cauri vara caurulēm tikts... iepriekšējā apziņas pakāpē. Bet nu vairs ne – Zivis, saprotiet, piedodiet un ar mīlestību palaidiet prom tos, kuri vēl negrib vai nespēj tikt jums līdzi. Un te runa nav tikai par kaut kādām augstām matērijām, bet arī par ikdienišķām lietām. Draugu loks mainās, tas jāpieņem.

Ja nu gribam būt pavisam godīgi, Zivīm pašām arī būtu jāpiestrādā pie savas spējas atbildēt uz mīlestības apliecinājumiem. Iespējams, šogad palaikam gadīsies saskarties ar situācijām, kurās Zivis nez kādēļ kautrējas pieņemt patiesu simpātiju izrādīšanu, kur nu vēl atbildēt. Būs vien jāiemācās, ja nevilina palikšana vientulībā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!