Foto: Shutterstock

Sukulenti ieņēmuši stabilu pozīciju telpaugu izvēlē. Tie nav kaprīzi, viegli kopjami un itin nemaz neprotestē, ja tos laiku pa laikam aizmirst aplaistīt. Ja esi lēmis telpaugu klāstu papildināt ar kādu sukulentveidīgo augu, smelies iedvesmu, kā tos radoši iestādīt podiņā.

Sukulentus tāpat kā citus augus, protams, var stādīt puķupodos, bet interesantāks noformējums būs ar dažādu krāsu podiņiem. Piemēram, daži lai paliek māla krāsā, citus nokrāso vai iegādājies baltus. Tāpat variē ar dažādu izmēru podiem.

A photo posted by Imma Galiana (@immagaliana) on Oct 24, 2016 at 11:07pm PDT

Puķupodu vietā var izmantot lielas krūzes, stikla kupolus, cilindra formas traukus un citus traukus, kas varbūt līdz šim nav atraduši pielietojumu.

Ļoti glīti izskatīsies, ja lielākā krūzē sastādīsi dažādus sukulentus, radot neparastu kompozīciju. Šāds salikums labi izskatīsies gan nolikts goda vietā uz plaukta, gan galda.

Grezni izskatīsies arī kompozīcija kādā seklākā bļodā. Šādās reizēs augsni apbārsti ar smalkiem akmentiņiem, kas dekoratīvi papildinās kompozīciju.

A photo posted by Liana Pilar (@lianapilar) on Oct 24, 2016 at 9:26pm PDT

Modes tendence istabas augu kompozīcijās pašlaik ir stikla kupoli dažādās formās, kur sastādīt sukulentu dārziņu. Šādi augsne nebirs uz galda, kompozīcija būs glīta no visām pusēm, turklāt trauks pats par sevi izskatīsies gana grezni.

Zaļā stūrīša izveidei var aizlienēt ideju ar nelielām trepītēm, uz kurām izvietoti dažādi sukulentu puķupodi. Lielāki, mazāki, apaļi, šķeltām malām, mazākiem, lielākiem un nokareniem augiem. Skaisti visās variācijās!

Tikpat eleganti izskatīsies, ja sastādīsi sukulentus atsevišķās bļodiņās.

Kā zināms, sukulentiem nevajag daudz. Tie visai labi augs pat šādā veidā, sastādīti korķos.

Virtuvei piestāvēs sukulentu kompozīcija, kas veidota olu kastes iedobītēs.

A photo posted by Sarah Slywchuk (@sarreypotter) on Oct 24, 2016 at 11:13am PDT

Trauki, kas līdz šim nav atraduši savu vietu interjerā, nu var tikt izmantoti kā sukulentu jaunās mājas.

A photo posted by Amanda Ischy (@aischy) on Oct 24, 2016 at 10:15am PDT

Bet, ja nav pa rokai neizmantotu trauku, liec lietā glāzes, burkas un pat skārda bundžas. Pārklāj visu ar sūnām, lai izskatās glītāk.

A photo posted by Dolce Vita (@bellasjardin) on Jun 3, 2016 at 11:15am PDT

Kad ilgdzīvotāji sukulenti sastādīti, atliek laiku pa laikam par tiem parūpēties, tad nu šajā sakarā ielūkojies padomu vācelē, kur aprakstīts, kas sukulentiem patiks un kas ne tik ļoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!