Foto: AFP/Scanpix

Afganistānas bruņotie spēki valsts ziemeļu pilsētā Mazarišarifā pirmdien turpina cīnīties pret kaujiniekiem, kas svētdienas vakarā mēģināja ieņemt Indijas konsulātu un ir aizbarikādējušies tā tuvumā.

Kaujinieki, kas ir skaitā līdz sešiem, uzbruka konsulātam no tuvumā esošas ēkas. Par šo uzbrukumu vēl nav uzņēmies atbildību neviens grupējums.

Afganistānas spēki ir norobežojuši notikuma vietas rajonu. Indijas amatpersona paziņoja, ka visi konsulāta darbinieki ir drošībā un neviens nav pazudis.

Mazarišarifa ir relatīvi mierīgās Balhas provinces galvaspilsēta.

Sestdien Indijas ziemeļos Pendžabas štata Pathankotas pilsētā notika islāmistu kaujinieku uzbrukums Indijas gaisa spēku bāzei, kura gaitā tika nogalināti septiņi karavīri un seši uzbrucēji.

Indijas premjerministrs Narendra Modi 25.decembrī negaidīti apmeklēja Pakistānu, lai uzlabotu abu valstu attiecības. Modi ieradās Pakistānā no Afganistānas, ko bija apmeklējis savā pirmajā oficiālajā vizītē.

Afganistānas vizītes laikā Modi atklāja indiešu uzceltu parlamenta kompleksu un uzdāvināja Afganistānas valdībai trīs Krievijā būvētus helikopterus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!