Foto: AP/Scanpix

Spridzinātāja pašnāvnieka sarīkotā uzbrukumā pie bankas Džalālābādā Afganistānas austrumos sestdien nogalināti vismaz 30 cilvēki, bet 88 guvuši ievainojumus, ziņo amatpersonas.

"Eksplozija notika pie bankas, kurā valdības darbinieki saņēma savu mēnešalgu," aģentūrai AFP pavēstīja Nangarhāras provinces policijas priekšnieks Fazads Ahmads Širzads.

Tikmēr provinces valdības pārstāvis Ahmads Zia Abdulzai aģentūrai DPA norādīja, ka pagaidām nav skaidri zināms, kas bijis uzbrucēja mērķis, jo netālu no sprādziena vietas atrodas arī vairākas valdības iestāžu ēkas un tirgus.

Viņš piebilda, ka vairums upuru ir civiliedzīvotāji, taču starp tiem varot būt arī policisti, kas atradušies blakus esošajā kontrolpostenī.

Tikmēr policijas pārstāvis DPA pavēstīja, ka neilgu pēc pašnāvnieka sarīkotā sprādziena eksplodējis spridzeklis, kas bijis piesiets pie netālu novietota velosipēda, taču šajā sprādzienā cietušo nav bijis.

Atbildību par uzbrukumu pagaidām neviens nav uzņēmies.

Talibi, kas parasti uzņemas atbildību par šādiem terora aktiem, šoreiz uzbrukumu nosodījuši un paziņojuši, ka viņi ar to neesot saistīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!