Foto: AFP/Scanpix

Spānijas dienvidu pludmales pilsētā Roketasā del Marā piektdien notika afrikāņu imigrantu rīkotas nekārtības, kuras izprovocēja kāda imigranta no Gvinejas-Bisavas noduršana, sestdien paziņoja vietējās amatpersonas.

Nekārtību rīkotāji, protestējot pret 41 gadu vecā vīrieša nāvi, dedzināja atkritumu urnas un automobiļus un dauzīja logus, radiostacijai "Cadena Ser" pastāstīja pilsētas domes deputāts Manolo Garsija.

Policija piektdienas rītā atrada imigrantu vīrieša līķi kādā ielā. Policijai ir aizdomas, ka viņš nodurts pēc kāda strīda par satiksmes negadījumu.

Nekārtībās piedalījās 30 līdz 40 cilvēku, bet policija tās izbeidza un kontrolē situāciju. Policija paliks notikuma vietā vēl dažas dienas, lai novērstu nekārtību atjaunošanos. Nekārtību gaitā neviens netika ievainots, un policija nevienu neaizturēja.

Roketasa del Mara atrodas Almerijas provincē, kur ar plastikāta plēvēm apjumtās siltumnīcās strādā daudz imigrantu. Almerijas provincē ir attīstīts arī tūrisms, tomēr bezdarba līmenis šajā provincē ir 31% - augstāks par Spānijas vidējo bezdarba līmeni 21%.

2008.gadā afrikāņu imigranti Roketasā del Marā dedzināja automobiļus un mājas, kā arī apmētāja ar akmeņiem policistus un ugunsdzēsējus pēc 28 gadus veca senegālieša noduršanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!