Foto: AFP/Scanpix

10. maijā Sīrijas galvaspilsētā Damaskā notikušā terorkata organizētāji varētu būt starptautiskā teroristu organizācijas "Al Qaeda", atzinis ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns. Par to vēsta laikraksts "The Telegraph".

"Ļoti satraucoši un negaidot, pirms dažām dienām notika milzīgs, nopietns teroristu uzbrukums. Es ticu, ka aiz tā stāv "Al Qaeda". Tas atkal ir radījis ļoti nopietnas problēmas," Bans Kimūns paziņoja pasākumā ANO mītnē.

"Al Qaeda" sprādzienu organizēšanā vainoja arī Sīrijas valdība. To, ka Sīrijā varētu darboties "Al Qaeda" un citas vardarbīgas kaujinieku grupas, apstiprinājuši arī ASV un Krievijas diplomāti.

Šomēnes Sīrijas valdība nosūtīja ANO sarakstu ar 26 teroristu vārdiem, daļa no kuriem esot saistīti ar "Al Qaeda".

Jau vēstīts, ka divi sprādzieni 10. maijā satricinājuši Sīrijas galvaspilsētu Damasku. Sprādzienos bojā gājuši vismaz 55 cilvēki, bet 372 ir ievainoti. sprādzienus izraisīja divas ar vairāk nekā 1000 kilogramiem sprāgstvielu pildītas automašīnas, kuras vadījuši pašnāvnieki. Sprādzieni notikuši pie militārās izlūkošanas dienesta ēkas no rīta, kad cilvēki devušies uz darbu.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Saskaņā ar Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem tajos gājuši bojā vairāk nekā 11 100 cilvēku. Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas esot nogalinājuši vairāk nekā 3000 Sīrijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!