Foto: EPA/LETA
Sestdien savu kulmināciju sasniedza četru dienu ilgās princeses Viktorijas un prinča Daniela kāzas un abi jaunlaulātie mija gredzenus Stokholmas katedrālē, vēsta ārvalstu mediji.

Foto galerija

Pati ceremonija ilga stundu. Pāris no katedrāles iznāca kareivjiem augstu rokās turot zobenus, tādējādi veidojot zobenu aleju. Pēc tam viņi iekāpa karietē un devās ielās, kuru malās viņus sveica tūkstošiem cilvēku.

Tiesa, svinības, kuras Zviedrija gaidīja jau ilgu laiku ar to nebeigsies. Sestdienas vakarā karaļpāris rīkos svētku banketu.

32 gadus vecā Viktorija ir karaļa Kārļa XVI Gustava un karalienes Silvijas vecākā meita. Karaļpārim ir vēl divi bērni: princis Karls Filips un princese Madlēna.

Savukārt 36 gadus vecais Daniels Vestlings vada vairākus Stokholmas sporta klubus. Viņš satika un iepazinās ar princesi, kad kļuva par viņas personīgo treneri. Par gatavošanos kāzām abi pavēstīja pagājušajā gadā

Līdz ar kļūšanu par princeses Viktorijas vīru, Vestings kļuvis par princi Danielu. Arī pats Vestlings agrāk atzinis, ka gatavojas jaunajai dzīvei. "Es mācos ļoti daudz lietu, sākot no politikas zinātnes un beidzot ar vēsturi (..) Es vēlos saprast, kā darbojas šī organizācija un kā ir jāveic pienākumi," teicis Vestlings.

Stokholma kāzām gatavojas jau ilgāku laiku. Daudzos veikalos ir nopērkami suvenīri, ielas ir izgreznotas un laulības karaliskajā ģimenē ir populārs temats sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!