Foto: Reuters/Scanpix

Artilērijas apšaudē Ukrainas austrumu pilsētā Avdijivkā sestdien gājuši bojā četri civiliedzīvotāji, vēsta aģentūra UNIAN.

Kā informē Doņeckas apgabala policija, prokremliskie kaujinieki ap pulksten 19.30 atklāja uguni pa Ukrainas kontrolē esošās Avdijivkas dzīvojamiem kvartāliem.

Kad sākusies apšaude, bojāgājušie – saimnieki un viņu ciemiņi – atradušies privātmājās pagalmā Sopronova ielā.

"Šāviņš trāpīja pagalmā. No šķembu ievainojumiem uz vietas gāja bojā trīs sievietes un viens vīrietis. Vēl vienu iedzīvotāju smagā stāvoklī hospitalizēja. Bērni – sešus un septiņus gadus vecas meitenes –, kas kopā ar vecākiem bija šajā pagalmā, necieta," teikts policijas paziņojumā.

Likumsargi apstaigā apšaudē cietušo rajonu, lai apzinātu postījumus un citus iespējamos cietušos, ziņo UNIAN.

Saistībā ar traģisko apšaudi Ukrainas prezidents Petro Porošenko atcēlis jau ieplānoto "Eirovīzijas" fināla apmeklējumu. “Tomēr Avdijivkā notikušās apšaudes un mierīgo iedzīvotāju bojāejas dēļ es pieņēmu lēmumu atcelt "Eirovīzijas" fināla apmeklējumu,” paziņoja Porošenko.

Pirms tam Ukrainas prezidents sava “Facebook” lapā ierakstīja, ka "Eirovīzijas" finālu Kijevā apmeklēs kopā ar kundzi un tā sauktās pretterorisma operācijas (ATO) valsts Austrumos dalībniekiem.

Avdijivka atrodas vien dažu kilometru attālumā no prokremlisko kaujinieku ieņemtās Doņeckas lidostas un kaujinieku kontrolētajām teritorijām. Janvāra beigās un februāra sākumā pie Avdijivkas saasinājās situācija un izcēlās sīvas kaujas starp Ukrainas spēkiem un Krievijas atbalstītājiem karotājiem.

Par "Delfi" viesošanos Ukrainas pozīcijās pie Avdijivkas var lasīt šeit.

Kopš 2014. gada konflikts Ukrainas austrumu daļā ir prasījis gandrīz 10 tūkstošu cilvēku dzīvību, no kuriem gandrīz puse ir civiliedzīvotāji.

Foto: Avdijivka gada sākumā konflikta saasināšanās laika

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!