Foto: AFP/Scanpix

ASV valdība pirmo reizi ir publiski atzinusi, ka kopš 2009. gada bezpilota lidaparātu triecienos Pakistānā un Jemenā ir gājuši bojā četri ASV pilsoņi, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Informācija nākusi klajā pirms ceturtdien gaidāmās prezidenta uzrunas Kongresam, kurā Baraks Obama grasās iestāties par caurspīdīgāku pretterorisma politiku, norāda raidsabiedrība.

Medijiem jau bija zināms, ka bezpilota lidaparātu triecienos ārvalstīs gājuši bojā trīs ASV pilsoņi, bet ASV valdība ir publiskojusi līdz šim slepenu informāciju, tai skaitā par vēl vienu gaisa triecienā nogalinātu ASV pilsoni.

Valdība bezpilota lidaparāta uzbrukumā mērķtiecīgi ir nogalinājusi ASV pilsoni Anvaru al Avlaki un tai "ir zināms" par trīs citiem bojāgājušajiem, kas nav bijuši pretterorisma operāciju mērķi, vēstulē Senāta juridiskās komisijas priekšsēdētājam norāda augsta ranga valdības jurists Eriks Holders.

Radikālais musulmaņu garīdznieks un teroristu tīkla "Al Qaeda" Arābijas pussalas atzara augsta ranga līderis Alvaki nogalināts bezpilota lidaparāta triecienā 2011. gada septembrī Jemenā.

Tajā pašā trieciena pret Alvaki bojā gājis vēl viens ASV pilsonis - Samirs Hans. Citā bezpilota lidaparāta gaisa triecienā Jemenā gājis bojā Alvaki 16 gadu vecais dēls Abdulrahmans.

Ceturtais nogalinātais ASV pilsonis, par kuru līdz šim nebija zināms, ir Džuda Kenans Mohameds, kurš 2009. gadā apsūdzēts par terorakta plānošanu pret ASV armijas Kvantiko bāzi Virdžīnijā.

Terorismā apsūdzētais paspēja aizbēgt uz Pakistānu, kur pievienojās cilšu reģiona džihādistiem, pret kuriem vērstā bezpilota lidmašīnas uzbrukumā viņš arī gājis bojā, atklāts dokumentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!