Foto: Mango

ASV, Detroitā, četrus gadus veca meitenīte nejauši nošāvusi savu četrus gadus veco brālēnu ar ieroci, ko atradusi mājā zem radinieku gultas, vēsta vietējie mediji.

Meitene kopā ar četrus gadus veco brālēnu un viņa piecus gadus veco māsu spēlējusies, kad atrada pielādēto šaujamieroci - mazkalibra pistoli. Viņa to paņēmusi, nomērķējusi brālēnam krūtīs un izšāvusi, informē vietējā policija.

Zēns tika nogādāts slimnīcā, kur viņu pasludināja par mirušu. Mājā atradies tikai ģimenes draugs un uzreiz nebija skaidrs, kam piederējis šaujamais.

"Traģisks negadījums," aģentūrai "Associated Press" izteicies policijas seržants Maikls Vudijs. "Tas patiešām ir negadījums, jo nebija nekāda iepriekšēja nodoma. nav arī pamata uzskatīt, ka vecaistēvs pamudinājis bērnus šādai rīcībai, taču izmeklēšana turpināsies."

Policists uzsvēra, ka šis atgadījums kārtējo reizi liek no ieroču īpašniekiem pieprasīt turēt tos drošā vietā, īpaši, ja tuvumā ir bērni. "Šis ir ļoti neapdomīgi... šis incidents varēja arī nenotikt," viņš saka. "Vai bērni var paņemt šādu ieroci abās rokās, notēmēt un nospiest mēlīti? Noteikti!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!