Foto: Reuters/Scanpix

Sociālo tīklu lietotāji nosodījuši ASV Bruņoto spēku kursantus par dalību zibakcijā "Noej jūdzi viņas kurpēs" ("Walk A Mile in Her Shoes"), kurā tiem bija jānoiet pa ielu sieviešu kurpēs. Vairāki nosaukuši to par pretīgu un apvainojuši studentus formas apgānīšanā, vēsta "RIA Novosti".

Vairāki amerikāņu izdevumi, kā arī blogeri un sociālo portālu lietotāji pauda sašutumu par ASV karavīru parādīšanos ielās sieviešu kurpēs.

Jau par tradīciju kļuvusī zibakcija "Walk A Mile in Her Shoes" veltīta cīņai pret dzimumnoziegumiem un vardarbību pret sievietēm, kas guvusi atzinību ne tikai ASV, bet arī citviet pasaulē.

Pēc noteikumiem dalībniekiem vairāk nekā kilometru jānoiet ar sieviešu kurpēm.

Kā vēsta izdevums "Washington Post", zibakcijā piedalījās Filadefijas štata militārās akadēmijas studenti.


Savukārt portālā "Reddit" parādījusies anonīma publikācija, kurā teikts, ka akadēmijas vadība ir piespiedusi jauniešu piedalīties šajā akcijā.

"Es iztērēju vairāk nekā 16 dolārus, lai iegādātos kurpes un sarkanas krāsas baloniņu, un piedalītos akcijā, kurā vairāk kā 300 cilvēki apkauno ASV armiju," vēstīts publikācijā.

The Real Problem with the #ROTC Heels March: It's an Insult to the Trans Community http://t.co/00l0DLJ3Fh pic.twitter.com/sS1BVuP7Fa

— National Review (@NRO) April 22, 2015


Akcija aizsākusies 2001. gadā, kad bariņš vīriešu nolēma izaicinošā veidā pievērst uzmanību problēmām, kas saistītas ar vardarbību pret sievietēm. Šobrīd akcija kļuvusi visai populāra un tajā iesaistās vairāki tūkstoši vīriešu no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!