Krievijas kosmonauti Talgats Musabajevs un Jurijs Baturins, kuri pirmdien boikotēja mācības Astronautu sagatavošanas centrā Hjūstonā, ASV Teksasas štatā, jo trešajam ekipāžas loceklim netika atļauts pievienoties, otrdien droši vien dosies uz treniņiem, aģentūru "Interfax" informēja Gagarina vārdā nosauktajā Krievijas kosmonautu sagatavošanas centrā (KSC).
"Vismaz šāds norādījums tiks nosūtīts uz Ameriku," aģentūrai "Interfax" paziņoja KSC vadības pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms. "Apkalpe parakstījusi kontraktu, un tai ir jāpilda tā noteikumi," viņš piebilda.

KSC informēja, ka ekipāža, kuras sastāvā ir Musabajevs, Baturins un pirmais kosmiskais tūrists amerikānis Deniss Tito, Hjūstonā ieradās svētdien un pirmdien tai vajadzēja ierasties uz treniņiem. Taču NASA pārstāvji aizlieguši Tito trenēties centrā. NASA kategoriski iebilst pret "tūrista" nosūtīšanu apkalpes sastāvā 30.aprīlī paredzētajā ekspedīcijā, jo "starptautiskajā kosmiskajā stacijā notiek atbildīgi montāžas darbi un "tūrists" var novērst apkalpes" uzmanību.

Atbildot uz šo aizliegumu, Krievijas apkalpes locekļi pirmdien atteicās sākt treniņus un piezvanīja Krievijas aviācijas un kosmosa aģentūrai, lai noskaidrotu situāciju. Aģentūras preses dienestā otrdienas rītā neviens nevarēja komentēt situāciju un iespējamo tās turpmāko attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!