Foto: EPA-AFI

ASV trešdien brīdinājušas Krieviju, ka militāra iejaukšanās Ukrainā būtu "briesmīga kļūda", un apsolījušas garantēt papildus miljardu dolāru lielu aizdevumu Kijevai.

Tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins izsludinājis kaujas gatavību 150 000 karavīru Ukrainas pierobežā, kas līdz šim ir bijis nopietnākais Maskavas solis, reaģējot uz prezidenta Viktora Janukoviča gāšanu.

"Valstij, kas tik bieži izteikusies (..) pret ārvalstu intervenci Lībijā, Sīrijā un citviet, būtu svarīgi pašai ievērot šos brīdinājumus, apsverot iespējas pret suverēno Ukrainas valsti," uzrunājot žurnālistus Valsts departamentā norādījis ASV valsts sekretārs Džons Kerijs. "Nedomāju, ka vajadzētu būt jebkādām šaubām par to, ka jebkāda militāra iejaukšanās, kas pārkāptu Ukrainas teritoriālā nedalāmību, būtu milzīga, briesmīga kļūda."

"Ja būs jebkāds šāda veida lēmums, nedomāju, ka tas būs lēts lēmums. Manuprāt, tas ir ļoti dārgs lēmums," piebilda Kerijs.

Viņš arī paziņoja, ka Vašingtona apsver iespēju garantēt miljardu dolāru lielu aizdevumu, kā arī iespējamo palīdzību no ASV budžeta līdzekļiem. Kerijs gan norādīja, ka lēmums šajā jautājumā vēl nav pieņemts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!