ASV attieksmi pret Krievijas agresiju Ukrainā nemainīs progress Sīrijas jautājuma risināšanā, svētdien apliecināja ASV vēstniece ANO Samanta Pauere.

"Es jums varu droši apliecināt vienu lietu – mēs tiešām gribam konstruktīvi strādāt ar Krieviju Sīrijas jautājumā, jo, ja tā ir daļa no problēmas, tai ir jāpaliek daļai no problēmas. Bet, ja tā ir daļa no problēmas, tai jābūt daļai no risinājuma. Šādu kursu mēs uzņēmām Sīrijas jautājumā, bet tas nekādā gadījumā nenozīmē [..], ka mēs ļausim viņiem (Krievijai) piespiest gāzes pedāli un doties uz Ukrainu. Nav tirgošanās – progress Sīrijā apmaiņā pret Krievijas agresiju Ukrainā. Varat ar to rēķināties," Pauere sacīja intervijā televīzijas ziņu dienestam Ukrainas telekanālā "1+1".

Vēstniece arī atzīmēja, ka ir pāragri runāt par to, "kurp Krievija dosies no Sīrijas un vai vispār dosies". "Mēs redzējām [Krievijas] prezidenta [Vladimira] Putina paziņojumu, mēs redzējām noteiktu Krievijas karaspēka kustību. Viņi (Krievija) apzinās un atzīst to izolāciju, kurā nonāca, kopš anektēja Krimu un iegāja Austrumukrainā. Tātad Krievijai tas noteikti nebija bez maksas – darbības Krimā, darbības Austrumukrainā un vienlaikus darbības Sīrijā," norādīja Pauere.

Viņa sacīja, ka, no otras puses, pašlaik ir vērojama vardarbības pastiprināšanās Ukrainā, un ASV "vajag to uzraudzīt". "Un tas ir viens no iemesliem, kāpēc [ASV prezidents Baraks] Obama aicina prezidentu Putinu atgriezties pie Minskas vienošanās. Jo pēdējais, ko mēs gribētu, ir vardarbības samazināšanās Sīrijā un vardarbības saasināšanās Ukrainā. Mums ir vajadzīgi politiski risinājumi abās valstīs un miers gan sīriešiem, gan ukraiņiem," uzsvēra ASV vēstniece ANO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!