Foto: Reuters/Scanpix

ASV armijas ģenerālis Rejs Odierno paziņojis, ka vēlas izvietot papildu brigādes ar smago tehniku, tostarp tankus un bruņutransportierus, Vācijā, kas krīzes gadījumā ļaus ātri izvērst nepieciešamos spēkus Eiropā, vēsta "The Wall Street Journal".

Izdevums skaidro, ka ASV veic soļus, lai kompensētu sarukušo bruņoto spēku esamību Eiropā un nostiprinātu apakšvienības Austrumeiropā. Tehniku Austrumeiropā regulāri izmantos nelielas vienības mācību nolūkiem, savukārt smagā tehnika Vācijā varētu tikt izmantota apdraudējumu gadījumā. Tas ļautu aptuveni 3500 karavīru lielajai vienībai ātri pārvietoties pa Eiropu.

Ģenerālis atklājis, ka plāno 4. Kolorado kājnieku divīziju izmantot dažādu manevru veikšanai Eiropā.

Tiek norādīts, ka jaunais plāns, kas tiks realizēts tuvāko divu gadu laikā, paredz lielam skaitam karavīru piedalīties operācijās un mācībās Eiropā.

Jau vēstīts, ka iepriekš ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters apliecinājis, ka ASV izvietos mehanizēto brigādi sešās Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs, tai skaitā Latvijā, lai stabilizētu drošības situāciju pēc Krievijas agresijas Ukrainā.

Izvietotā militārā tehnika un ekipējums varēs nodrošināt rotas vai bataljona līmeņa kaujas spējas katrā valstī un varēs tikt pārvietots pa reģionu militāro mācību un vingrinājumu vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!