Foto: Latvijas armija

Ceturtdien noslēdzies mācību "Saber Strike" lauka taktiskais vingrinājums, kura laikā pabeigta Baltijas bataljona nacionālā līmeņa sertifikācija, informē Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve Daina Ozoliņa.

Baltijas bataljona starptautiskā sertifikācija dalībai NATO Reaģēšanas spēkos norisināsies starptautiskās mācībās šā gada rudenī.

Ādažu poligonā notiekošajā mācību "Saber Strike 2015" lauka taktiskajā vingrinājumā piedalījās vairāk nekā 1000 karavīru no sešām valstīm.

Vingrinājuma otrajā nedēļā no 16.jūnija Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karavīri pildīja mācību uzdevumus kopā kā Baltijas bataljons, savukārt ASV, Lielbritānijas un Norvēģijas karavīri bija apvienoti Vikingu bataljonā. Katrs bataljons veica gan plānotā uzbrukuma, gan aizsardzības kaujas.

No 8. līdz 19 .jūnijam Baltijas valstīs un Polijā norisinās militārās mācības "Saber Strike", kurās piedalās vairāk nekā 6000 karavīru no Kanādas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Slovēnijas, Lielbritānijas un ASV.

"Saber Strike" ir ikgadējas ASV vadītas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kas tiek organizētas kopš 2010. gada. Tās ir iekļautas arī NATO vadīto mācību sērijā "Allied Shield". Mācību uzņemošā valsts šogad ir Lietuva.

Ministrija atgādina, ka militāro mācību laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojas militārā tehnika, bet gaisa telpā lido militārās lidmašīnas un helikopteri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!