ASV Losandželosas apgabaltiesas tiesnesis Lūiss Leivins ceturtdien noraidījis antiislāmiskās filmas "Musulmaņu nevainība" aktrises Sindijas Lī Garsijas prasību aizliegt tīmekļa vietnei "YouTube" demonstrēt Savienotajās Valstīs šīs filmas reklāmkadrus.

Aktrise iesūdzējusi tiesā "YouTube" un tās īpašniekus - interneta uzņēmumu "Google" - par amatieriskās filmas fragmentu izplatīšanu.

"YouTube" pārstāvji trešdien paziņoja, ka uzņēmums noteicis ierobežojumus attiecībā uz šīs filmas fragmentu demonstrēšanu "valstīs, kur vietējā vara to atzinusi par nelikumīgu. Līdz šodienai tās ir Indija, Indonēzija, Malaizija un Saūda Arābija".

"YouTube" pagājušajā nedēļā Ēģiptē un Lībijā noteica ierobežojumus attiecībā uz piekļuvi filmai. Citas valstis, tādas kā Pakistāna un Sudāna, pašas noteikušas ierobežojumus piekļuvei.

ASV aktrise arī vērusies tiesā pret Nakulu Baseliju Nakulu, kurš tiek uzskatīts par filmas producentu, apsūdzot viņu par iejaukšanos privātajā dzīvē, krāpšanu, neslavas celšanu, tīšu emocionālā kaitējuma nodarīšanu.

Atbilstoši ASV mediju ziņām Nakula bijis šīs filmas scenārija autors un producents. Piektdien viņu pratinājusi policija, bet pēc tam viņš kopā ar ģimeni noslēpies no pēkšņi samilzušās sabiedrības intereses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!