Foto: Reuters/Scanpix

ASV un Turcijas izveidotā darba grupa Sīrijas krīzes jautājumu risināšanai ceturtdien Turcijas galvaspilsētā Ankarā sanākusi uz pirmo sēdi, vēstīja Turcijas laikraksts "Hurriyet".

Delegācijas sastāvā ir Turcijas un ASV militārpersonas, specdienestu darbinieki, kā arī diplomāti. Turcijas delegāciju vada ārlietu ministra vietnieks Halits Čeviks, bet ASV delegāciju – ASV vēstniece Turcijā Elizabete Džounsa.

11.augustā ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone un Turcijas ārlietu ministrs Ahmets Davutolu, tiekoties Stambulā, vienojās par kopīgas darba grupas Sīrijas krīzes jautājumos izveidi, kas plānos abu valstu kopīgu rīcību saistībā ar notikumiem Sīrijā, tostarp koordinēs militāro, izlūkošanas un politisko reakciju, ja prezidents Bašara al Asada režīms pret nemierniekiem lietotu ķīmiskos ieročus.

Darba grupa ir izveidota "vienotas pozīcijas izstrādei" starp ASV, Turciju un Sīrijas nemierniekiem, lai nodrošinātu "Sīrijā demokrātisku pāreju pēc prezidenta Bašara al Asada atkāpšanās".

Sīrijā jau kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret Asada režīmu, kas pārvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Atbilstoši nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 23 tūkstoši cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!