Foto: AFP/Scanpix

ASV gaisa uzlidojumos Sīrijā gājis bojā vācu reperis, kurš pievienojās teroristu organizācijai "Islāma valsts" un izteica draudus ASV prezidentam Barakam Obamam, ceturtdien paziņoja ASV Aizsardzības departaments.

Berlīnes reperis Deniss Kusperts jeb "Deso Dogg" bija starp pazīstamākajiem rietumniekiem "Islāma valsts" rindās.

"Varu apstiprināt, ka 16.oktobra gaisa uzlidojumos pie Rakas tika nogalināts Deniss Kusperts," pavēstīja Aizsardzības ministrijas pārstāve Elisa Smita.

Kusperts pievienojās "Islāma valstij" 2012.gadā. Viņš redzams vairākos teroristu organizācijas video paziņojumos, tostarp pagājušā gada novembrī izplatītajā ierakstā, kurā "viņš turēja atdalītu galvu, kas, pēc viņa vārdiem, piederēja par nostāšanos pret "Islāma valsti" nogalinātam vīrietim", norāda Aizsardzības departaments.

Kusperts Vācijā arī vervēja potenciālos "Islāma valsts" kaujiniekus.

Smita norādīja, ka Kusperts esot draudējis Obamam, kā arī ASV un Vācijas pilsoņiem. "Kusperts bija ārvalstu teroristu kaujinieks un "Islāma valsts" aktīvists, kurš izmantoja sociālos tīklus, lai vervētu neapmierinātus jauniešus un potenciālo personālu no Rietumiem," piebilda Pentagona pārstāve.

"Islāma valsts" aizliedz mūziku, taču dziedāšana ir atļauta, un dažiem džihādistu video ziņojumiem fonā skan vokāli ieraksti.

Kāds anonīms informācijas avots Aizsardzības ministrijā atklāja, ka Kusperts "netika uzskatīts par nozīmīgu mērķi, un mēs nevērsāmies tieši pret viņu". Informācijas avots piebilda, ka uzlidojumos varētu būt nogalināti vēl vairāki "Islāma valsts" teroristi.

Jau 2014.gada aprīlī džihādistu avoti ziņoja, ka Kusperts nogalināts Sīrijā, taču ziņas izrādījās nepatiesas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!