Foto: AP/Scanpix

Grieķijas policijas specvienība otrdien bija spiesta pielietot asaru gāzi un uguns granātas, lai izklīdinātu agresīvus protestus, ko Atēnu ielās sarīkoja ASV prezidenta Baraka Obamas pretinieki, vēsta BBC.

Obama devies savā pēdējā Eiropas vizītē kā ASV prezidents, kuras ietvaros apmeklē arī Grieķiju. ASV prezidents Atēnās tikās ar Grieķijas prezidentu Prokopi Pavlopulu un premjeru Aleksi Cipru.

Aktīvus protestus pret Obamas vizīti organizēja partija "Nacionālā vienotība". "Amerikāņu imperiālisms nav mainījies. ASV prezidenti un viņu administrācijas spēlēja un joprojām spēlē galveno lomu mūsu valsts izlaupīšanā. Tā saistīta ar parādu atmaksāšanu.. Taču viņu intervences dēļ mūsu reģions slīkst asinīs un tas cieš no bēgļu pieplūduma," teikts partijas paziņojumā.

Sākotnēji aptuveni 3000 demonstrantu bija plānojuši gājienu līdz ASV vēstniecībai, tomēr Atēnu varasiestādes mainīja pieteiktā gājiena maršrutu, jo pilsētas centrā tikās Grieķijas un ASV prezidenti. Vairāki protestētāji aizsargmaskās, bruņojušies ar nūjām un degmaisījumiem, centās iekļūt slēgtajā zonā, kas arī izraisīja sadursmes.

Pagaidām netiek ziņots par cietušajiem šajās sadursmēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!