Foto: AP/Scanpix

Ieslodzītais Dienvidāfrikas atlēts Oskars Pistoriuss sestdien ar savainojumiem plaukstas locītavām nogādāts slimnīcā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Cietuma pārstāvis, kur Pistoriuss izcieš sešus gadus ilgu cietumsodu par savas draudzenes slepkavību, atteicās sniegt precīzu informāciju par "protēžu skrējēja" dēvētā sportista savainojumu veidu un nopietnību, pamatojot to ar veselības stāvokļa neizpaušanu.

Taču viņš norādīja, ka Pistoriuss guvis savainojumus, izkrītot no gultas.

Anonīms cietuma darbinieks medijiem atklājis, ka sekojošā pārbaudē Pistoriusa karcerī atrasti asmeņi. Tomēr Oskara brālis tviterī paziņoja, ka izskanējušās spekulācijas par pašnāvības mēģinājumu ir nepatiesas.

Pēc aprūpes slimnīcā sportists atkal nogādāts cietumā, raksta aģentūra "Associated Press".

Vēstīts, ka jūlijā Pistoriusam tika piespriests sešus gadus ilgs cietumsods. Sākotnēji Pistoriusam 2014. gadā tika piespriests piecu gadu cietumsods, jo atlēts tika atzīts par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma. Cietumā viņš devās 2014. gada 21. oktobrī, taču jau nākamā gada 19. oktobrī viņš tika atbrīvots un sods aizstāts ar mājas arestu. Tomēr prokuratūra iesniedza apelāciju iepriekš piešķirtajam sodam, ko DĀR Augstākās tiesas Apelācijas komisija apmierināja, atzīstot 29 gadus veco Pistoriusu par vainīgu slepkavībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!