Foto: DELFI
Aizdomās par lietuviešu studentes Justīnes Šikšņutes slepkavību Lietuvā aizturēts vīrietis, kurš viņu vedis ar automašīnu. Pēc pagaidu informācijas, slepkavība izdarīta pēc seksuālās vardarbības, vēsta "delfi.lt".

Jau vēstīts, ka trešdienas rītā Lietuvā atrasta nogalināta lietuviešu studente Justīne Šikšņute, kuru meklēja jau kopš svētdienas. Jaunietes mirstīgās atliekas uzietas nevis upē, kuras gultni pārmeklēja ūdenslīdēji, bet gan ciematā netālu no Šilutes pilsētas, kur dzīvo par meitenes slepkavību aizdomās turētā puiša māte.

"Varam paziņot, ka apstiprinās versija par seksuālu noziegumu. Taču nepieciešama vēl papildus izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai upure bija izvarota," sacīja izmeklēšanas lietas prokurors Aurēlijs Staņislovaitis. "Pagaidām nav atklāts nozieguma laiks, tāpēc mēs nezinām, vai viņa ir iemesta vecajā kanālā dzīva vai mirusi."

Aizdomās turamais, 1991. gadā dzimis vīrietis, notikuma vietā policijai skaidrojis, ka viņš no Macikajas devies uz Saugaju, kur ap pulksten 19:00 viņa mašīnā iesēdās nogalinātā Šikšņute. "Delfi.lt" vēsta, ka autovadītāja aizdomīgā uzvedība likusi meitenei nosūtīt draudzenēm īsziņas, kurā viņa pauda satraukumu.

Ceturtdien izmeklēšanas laikā notika eksperiments, kurā aizdomās turamais parādījis tikšanās vietu, kurā brīdī izsists automašīnas "Hyundai" stikls, kā viņš sakāvies ar meiteni. Izmeklēšanas eksperimenta laikā policija izmantoja manekenu.

Nopratināšanas laikā vīrietis sacījis, ka meitenes līķi izmetis upē. Pie ūdens atrastas dažas studentei piederošas mantas. "Delfi.lt" norāda, ka eksperimenta laikā aizdomās turamajam bijis nazis, ko viņš, visticamāk, lietojis, lai iebiedētu meiteni.

Galvenais Klaipēdas apgabala prokurors Simons Minkēvičs sacījis, ka, pēc vienas no versijām, aizdomās turamais ir gatavojies noziegumam, jo pasažieru automašīnas durvju rokturis bijis bojāts, lai upure nespētu aizskriet prom. Saskaņā ar "delfi.lt" rīcībā esošo informāciju, meitene izsitusi automašīnas stiklu un mēģinājusi bēgt, taču aizdomās turamais viņu panācis.

Pēc Minkēviča domām, nav izslēgts, ka tā nav vienīgā aizdomās turamā upure. Viņš norādījis, ka, par laimi, personas ir dzīvas, un dažas spēja pārdzīvot seksuālo vardarbību.

"Plašsaziņas līdzekļos redzējām informāciju, meitenes stāstīja, ka viņas braukušas ar aizdomās turamo, viņš piedāvājis viņas aizvest," teicis prokurors. Viņš aicinājis visām cietušajām meitenēm vērsties policijā.

16. novembrī 20 gadus vecās Šiņšutes draudzenes pēc saņemtām īsziņām, kurās viņa rakstījusi, ka vadītājs nobraucis uz lauku ceļu, vērsās policijā. Drīz pēc tam meiteni sāka meklēt viņas tuvinieki un policija.

Pēc pirmās nopratināšanas aizdomās turamais, kurš vedis meiteni, tika atbrīvots, taču vēlāk viņu aizturēja un uzvilka roku dzelžus. Pēc otrās pratināšanas noskaidrojies, ka meitene ir nogalināta.

Tiesa atļāvusi viņu aizturēt uz trim mēnešiem. Vīrietis nav spējis izskaidrot savas darbības. Viņa advokāts pieļāvis, ka slepkavība varētu tikt izdarīta seksuālās vardarbības dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!