Foto: AP/Scanpix

Austrālijas valdība piektdien devusi zaļo gaismu uzlidojumiem pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts" Irākā, paziņojis Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots.

"Atbildot uz Irākas valdības lūgumu un Irākas valdības atbalstam, šodien kabinets devis atļauju Austrālijas gaisa uzbrukumiem Irākā," paziņoja Ebots.

Valdība arī devusi atļauju specvienību karavīru izvietošanai Irākā, lai palīdzētu un sniegtu padomus Irākas drošības spēkiem.

Austrālijas iznīcinātāji jau piedalījušies kā atbalsta spēki ASV un to sabiedroto uzlidojumos Irākā.

"Tas pat ļoti ir Austrālijas nacionālajās interesēs, ka mēs darām šo noderīgo darbu, lai izjauktu un degradētu "Islāma valsti"," norādīja Ebots.

"Tas var prasīt kādu laiku, bet mēs zināsim, ka mums izdodas, kad "Islāma valsts" atkāpsies, nevis virzīsies uz priekšu. Mēs zināsim, ka mums izdodas, kad Irākas valdība atjaunos kaut nelieku kontroli pār savām pilsētām," viņš piebilda.

Gatavojoties pievienoties ASV vadītajai koalīcijai pret "Islāma valsi", Austrālija septembra vidū izvietoja Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) aptuveni 600 karavīru.

Austrālija jau ir pievienojusies ASV starptautiskajos centienos apgādāt ar ieročiem kurdu spēkus, kuri cīnās pret "Islāma valsti" Irākas ziemeļos, kā arī piegādājusi humāno palīdzību džihādistu aplenktajām Irākas pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!