Austrijas federālo zemju gubernatori trešdien sanāksmē Vīnē vienbalsīgi atbalstīja rezolūciju, kas aicina izbeigt pārējo Eiropas Savienības (ES) valstu divpusējās politiskās sankcijas pret Austriju.
Rezolūciju, kuru bija ierosinājis galēji labējais Karintijas gubernators Jērgs Haiders, pieņēma visu deviņu zemju gubernatori, to skaitā divi no tagadējā Austrijas valdībā neiekļautās Sociāldemokrātiskās partijas.

Galēji labējās Brīvības partijas biedra Haidera ierosināto rezolūciju atbalstīja arī seši gubernatori no otras valdības koalīcijas partijas - konservatīvās Tautas partijas.

Austrijas federālā valdība kopš februāra sākuma ir Tautas un Brīvības partiju koalīcija. Pārējās ES valstis noteica sankcijas pret to pēc galēji labējās Brīvības partijas iekļaušanas valdības koalīcijā.

Gubernatoru rezolūcijā tika uzsvērts viņu atbalsts "visiem valdības diplomātiskajiem centieniem", kuru mērķis ir izbeigt šīs sankcijas.

Zemju gubernatoriem ir ievērojama politiska ietekme, un viņi bieži ieņem neatkarīgāku nostāju nekā viņu partiju kolēģi valsts līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!