Beļģijas policija vairākos divas dienas ilgušos reidos ir aizturējusi piecus cilvēkus, tostarp divu brāļus, saistībā ar pagājušajā mēnesī Parīzē notikušajiem teroraktiem, pirmdien paziņoja prokuratūra.

Beļģijas federālā prokuratūra paziņoja, ka policija divus cilvēkus aizturējusi pirmdien Briseles Laekenas rajonā, bet svētdienas vakarā citā mājā Briselē veikta kratīšana pēc terorisma izmeklēšanas tiesneša rīkojuma. Šajā reida aizturēti divi brāļi, kas nogādāti uz nopratināšanu, kā arī viens viņu draugs.

Prokuratūra paziņoja, ka telefonu sarunu analīze ir pamatojums svētdien veiktajai kratīšanai. Varas iestādes norādīja, ka nevienā no vietām nav atrasti ieroči vai sprāgstvielas. Aizturēto identitāte netiek atklāta.

Izmeklēšanas tiesnesis vēlāk lems par apcietinājuma noteikšanu pieciem aizturētajiem.

Džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts") uzņēmās atbildību par 13. novembrī Parīzē notikušajiem uzbrukumiem, kuros gāja bojā 130 cilvēku.

Izmeklēšana saistībā ar teroraktiem notiek ne tikai Francijā, bet arī Beļģijā, ar kuru saistība ir vairākiem no teroraktus sarīkojušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!