Par valsts noslēpumu atklāšanu savai mīļākajai ASV tiesa bijušajam Centrālās izlūkošanas pārvaldes direktoram Deividam Petraeusam piespriedusi divus gadus ilgu nosacītu cietumsodu un 100 000 dolāru lielu sodanaudu, ceturtdien pavēstīja Tieslietu ministrijas amatpersonas.

Petraeuss Ziemeļkarolīnas tiesā atzina savu vainu un tādējādi izvairījās no pazemojošas prāvas, kurā nāktu gaismā visas viņa kļūmīgā soļa detaļas.

Kā ziņots, atvaļinātais ģenerālis Petraeuss, kurš iepriekš bijis arī ASV spēku komandieris gan Irākā, gan Afganistānā, 2012.gadā bija spiests atkāpties no CIP direktora amata, kad gaismā nāca viņa romāns ar rezerves pulkvežleitnanti un pretterorisma eksperti Paulu Brodvelu, kura rakstīja viņa biogrāfiju.

Pēc Petraeusa atkāpšanās FIB Brodvelas datorā atrada slepenus dokumentus.

Lai izvairītos no reāla cietumsoda, Petraeuss, kas ir viens no visvairāk apbalvojumus saņēmušajiem savas paaudzes ASV virsniekiem, jau iepriekš bija parakstījis vienošanos ar prokuratūru, atzīstot nesankcionētu slepenas informācijas nodošanu. Viņš atzina arī, ka sākotnējās izmeklēšanas laikā melojis gan Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB), gan CIP par viņa rīcībā esošās slepenās informācijas uzglabāšanas noteikumu ievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!