Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajās brīvdienās Ukrainas austrumu pilsētā Doņeckā nav apklusušas artilērijas zalves un apšaudēs gājuši bojā 10 civiliedzīvotāji, atsaucoties uz pilsētas amatpersonām, vēsta "112.Ukraina".

Vēl 13 cilvēki guvuši ievainojumus, teikts pilsētas padomes paziņojumā. Artilērijas apšaudēs bojāts gāzesvads, bez gāzes atstājot 2180 abonentu. Pirmdienas rīts Doņeckā ir samērā mierīgs un turpinās bojātās infrastruktūras remontdarbi, norādīts paziņojumā.

Tāpat brīvdienās turpinājusies kaujinieku un Krievijas karavīru ieplūšana Donbasā no Krievijas, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra "Informācijas pretestība" vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta aģentūra UNIAN.

Divu pagājušo diennakšu laikā Ukrainā no Krievijas ieradušies vismaz divi artilērijas divizioni, bet munīcijas un citu rezervju piegāde notiek paātrinātos tempos, norāda Timčuks. Lai aizpildītu Krievijas karavīru zaudējumus, uz Donbasu nosūtītas jaunas Krievijas Iekšlietu ministrijas speciālo uzdevumu vienības, liecina Timčuka informācija.

Brīvdienās prokrieviskie kaujinieki pastiprināti apšaudījuši Ukrainas karavīru pozīcijas Debaļcevē, Sčastjā un Luhanskas staciju, papildina Timčuks.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Kijeva, NATO un Rietumi apsūdz Kremli Ukrainas prokrievisko kaujinieku apbruņošanā, tanku un savu karavīru nosūtīšanā uz Ukrainas austrumiem. Tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt.

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Vardarbību nav izdevies apturēt arī Minskā noslēgtajam pamieram, kurš stājās spēkā 5. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!