Foto: Reuters/Scanpix

Džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts") izmanto nelielus komerciālos dronus (bezpilota lidaparātus), lai bombardētu Irākas drošības spēkus cīņā par Mosulas pilsētu, trešdien paziņoja ASV spēku komandieris.

Pulkvedis Brets Silvija, kurš komandē ASV "konsultāciju un atbalsta" vienību Irākā, sacīja, ka džihādisti pievieno nelielus munīcijas daudzumus droniem, lai nogalinātu Irākas karavīrus, kuri cenšas iekarot Mosulu – pēdējo nozīmīgo "Daesh" bastionu Irākā.

Lai gan šis munīcijas daudzums nav lielāks par "mazu granātu", tas ir pietiekams, lai veiktu to, ko ""Daesh" dara – nogalināšanu bez izšķirības," sacīja Silvija.

Grupējums dronus izmantojis arī agrāk, bet toreiz tas tika darīts galvenokārt izlūkošanai.

"Viņi [tagad] tos izmanto, lai nomestu munīciju, kamēr Irākas spēki iet iekšā Mosulā," sacīja ASV pulkvedis.

Viņš piebilda, ka ASV atbalstītie Irākas spēki ir spējuši notriekt daudzus no šiem droniem, padarot tos "daudz mazāk efektīvus, nekā tie bija".

Desmitiem tūkstoši Irākas armijas karavīru 17. oktobrī sāka ofensīvu, lai atkarotu "Islāma valstij" Mosulu un rajonus tās apkārtnē. Irākas spēkiem ir izdevies ieņemt vismaz 80% no Mosulas austrumdaļas, bet pilsētas rietumdaļa vēl arvien lielākoties ir "Islāma valsts" kontrolē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!