Foto: stock.xchng

Divi lietuviešu jaunieši ASV Ilinoisas štatā izglābuši cilvēku no degoša automobiļa, vēsta "Delfi.lt".

20 gadus vecais Rims Baršketis un 19 gadus vecais Rejs Čepele sestdienas naktī mājupceļā no deju vakara pamanījuši ceļmalā aizdegušos mašīnu, kurā vēl sēdējis šoferis. Viņi apstājušies, piezvanījuši uz palīdzības dienestu telefonu 911 un skrējuši tuvāk mašīnai, ar kliedzieniem mudinot autovadītāju kāpt laukā.

"Negribējām iet pārāk tuvu, nezinot, vai mašīna kuru katru brīdi nevar sprāgt," Čepele vēlāk stāstījis izdevumam "ABC7Chicago". Kad durvis atvērušās un no mašīnas izvēlies cilvēks, abi puiši aizvilkuši viņu ceļmalā.

Vīrietim nav bijis manāmu ievainojumu, bet šoka stāvoklī viņš atkal mēģinājis doties atpakaļ uz degošo mašīnu, taču jaunieši viņu noturējuši, aizvilkuši atpakaļ ceļmalā un apsēdinājuši zālītē.

Tikai vēlāk puiši aptvēruši, ka viss varēja beigties daudz sliktāk, ja viņi nebūtu apstājušies. "Mēs vienkārši darījām, kas jādara," sacījis Čepele.

Atgriezušies mājās, viņi pastāstījuši par notikušo Rima audžumātei, kas viņu pirms septiņiem gadiem paņēmusi no bērnunama Lietuvā.

Kā atzinusi Ofēlija Baršketis, viņa lepojas ar abu draugu rīcību, un šis notikums ir skaistākā Mātes dienas dāvana, kādu viņa jebkad saņēmusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!