Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija aizturējusi divus Lietuvas pilsoņus, kuri, visticamāk, mēģinājuši no vairākiem vecāka gadagājuma cilvēkiem izkrāpt naudu, lai it kā palīdzētu to radiniekiem izvairīties no nepatikšanām, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Šonedēļ Latgales reģiona pārvalde saņēmusi informāciju par pieciem krāpšanu mēģinājumiem Daugavpils novada teritorijā. No cilvēkiem esot pieprasīta nauda, lai izpalīdzētu nepatikšanās iekļuvušajam tuviniekam. 

Policija skaidro, ka ļaundaru darbības shēma neesot manāmi mainījusies. Zvanot potenciālajam upurim pa telefonu, krāpnieki stāsta, ka kāds radinieks iekļuvis nepatikšanās vai pastrādājis kādu pārkāpumu un ir nepieciešama konkrēta naudas summa, lai izvairītos no nepatikšanām.

Likumsargi gan norāda, ka nevienā no pieciem gadījumiem cilvēki nav noticējuši viltvāržiem un naudu nav maksājuši.

14.aprīlī saņemot vairākus signālus no iedzīvotājiem par šāda rakstura telefona zvaniem, policijas darbinieki nekavējoties reaģējuši un sākuši ļaundarus meklēt. Rezultātā vienā no krāpšanu mēģinājumiem Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturējuši 1989.gadā un 1986.gadā dzimušus Lietuvas pilsoņus.

Abus vīriešus policija aizturējusi Daugavpilī pie kādas dzīvojamas mājas. Likumsargi norāda, ka, iespējams, abi aizturētie vīrieši tur bija ieradušies pēc solītās naudas summas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!