Foto: PantherMedia/Scanpix
Pēdējā laikā atkal aktivizējušies telefonkrāpnieki, kuri no gados vecākām kundzēm cenšas izkrāpt naudu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Krāpnieki savus noskatītos upurus informē par radinieku it kā izraisītu ceļa satiksmes negadījumu vai nokļūšanu nelaimē. Tālākais krāpnieku plāns ir saviem upuriem norādīt, ka, lai izvairītos no nepatikšanām, radiniekiem nepieciešama nauda.

Vienlaikus policija neizslēdz iespējamību, ka telefonkrāpnieku sniegtā informācija upuriem var būt arī nedaudz citādāka.

Valsts policija brīdina iedzīvotājus neticēt šāda veida informācijai un nesniegt nekādu informāciju par saviem radiniekiem. Tāpat policija lūdz iedzīvotājus nekādā gadījumā trešajām personām nemaksāt nekādas naudas summas un nekļūt par krāpnieku upuriem. Gadījumā, ja tiek saņemts šāda veida zvanu, policija aizina nekavējoties par to informēt policiju pa tālruņa numuru 110 vai 63902100.

Likumsargi aizvadītajās brīvdienās, 13.decembrī un 14.decembrī, jau ir saņēmuši vairākus zvanus no Bauskas pusē dzīvojošām, gados vecākām sievietēm. Savukārt vienā gadījumā krāpnieki zvanījuši arī kādai 1944.gadā dzimušai sievietei no Mežotnes pagasta. Šai sievietei 14.decembrī izkrāpti 50 eiro. Vienlaikus policija norāda, ka sākotnēji naudas summa tiekot prasīta krietni lielāka.

Policija par notikuši sākusi kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!