Foto: Valsts policija
Naudas izkrāpšanas brīdī Daugavpilī pirmdien, 30.jūnija, aizturēts kāds agrāk tiesāts Lietuvas pilsonis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne.

Policija pirms neilga laika ziņoja, ka Latgalē reģistrēti vairāki krāpšanas gadījumi, ko pastrādā tā saucamie telefonkrāpnieki. Laika periodā no šī gada 17.jūnija līdz 30.jūnijam personu grupa apkrāpa simrgalvjus Daugavpils un Rēzeknes pilsētā un novados. Pavisam reģistrēti apmēram 20 mēģinājumi un trīs reāli pastrādātas krāpšanas.

Par noziedznieku upuriem kļuva 1926.gadā, 1929.gadā un 1930. gadā dzimušas sievietes, no kurām kopumā noziedznieki izkrāpa 6 580 eiro lielu naudas summu.

Par minētajām krāpšanām Latgales reģiona pārvaldē tika uzsākti vairāki kriminālprocesi.

Izmeklējot notikušo , policisti 30.jūnijā aizturēja 1975.gadā dzimušu vīrieti. Agrāk vairākkārt par smagiem noziegumiem tiesātais Lietuvas pilsonis aizturēts Daugavpilī nozieguma izdarīšanas brīdī, kad ieradās pie kāda veca kunga mājās, lai paņemtu naudu, kura it kā bija nepieciešama nelaimē nonākušajam dēlam. Šim sirmgalvim noziedznieki prasījuši 5 000 eiro lielu naudas summu.
Trešdien, 2.jūlijā, tiesā lemts jautājums par drošības līdzekļa – aresta – piemērošanu aizturētajam lietuvietim. Policija turpina intensīvu darbu un kriminālprocesu izmeklēšanu.

Policija aicina uzmanīgi ieskatīties attēlā redzamā vīrieša sejā. Gadījumā, ja kāds ir cietis no šīs personas pretlikumīgām vai krāpnieciskām darbībām, policija lūdz vērsties policijā pa tālr. 20045060 vai 654 03328.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!