Foto: F64

Itālijas policija arestējusi divus Amerikas Savienoto Valstu (ASV) karavīrus par kādas grūtnieces izvarošanu, piekaušanu un aplaupīšanu, vēsta ārvalstu mediji.


22 gadus vecais Grejs Lamarkus un 21 gadus vecais Edils Makkohs, kuri dienē armijas garnizonā Vičencā, netālu no Venēcijas, iespējams, ir seksuāli izmantojuši, piekāvuši un aplaupījuši 24 gadus veco sievieti, kas bija sestajā grūtniecības mēnesī.

Sievietei, kura, pēc mediju vēstītā, reizēm mēdza piestrādāt, sniedzot intīma rakstura pakalpojumus, vairākkārt iesists pa vēderu, paziņojis viņas advokāts.

Tiek pieļauts, ka karavīri vienojušies ar upuri par seksuāliem pakalpojumiem, taču vēlāk nolēmuši par to nemaksāt. Viņi aizveduši sievieti uz kādu nomaļu vietu ārpus pilsētas un smagi piekāvuši, bet pēc tam viņu vairākas stundas  seksuāli izmantojuši. Vēlāk abi vīrieši atstājuši sievieti nomaļā laukā, līdzi paņemot viņas somiņu, kurā bija naudas maks. 

Dažas stundas vēlāk sievietei izdevās sazināties ar draugu, kurš par notikušo brīdināja policiju. Izmeklētāji sacīja, ka somiņa un arī sievietes apakšveļa tikusi atrasta viena karavīra automašīnā.

Lai gan incidents noticis jūlija vidū, sieviete joprojām atlabst vietējā slimnīcā. Ārsti norāda, ka nepastāv risks, ka viņa varētu pazaudēt bērnu.

Kareivis Lamarkus pēc incidenta mēģinājis izdarīt pašnāvību un viņš nogādāts tajā pašā slimnīcā, kurā viņa iespējamais upuris, taču vēlāk no slimnīcas izrakstīts. 

Pret šo karavīru ierosināta krimināllieta arī saistībā ar kādas 17 gadus vecas studentes izvarošanu pirms astoņiem mēnešiem. 

ASV armijas garnizona administrācija paziņojusi, ka notikušā izmeklēšanā pilnībā sadarbosies ar Itālijas varas iestādēm. 

Itālijas mediji norāda, ka pēdējos gados arvien biežāk ASV karavīri bijuši iesaistīti dažādos incidentos – kautiņos, zādzībās un seksuāla rakstura pārkāpumos. 

Saskaņā ar NATO līgumu, ASV var pieprasīt tās karavīrus tiesāt pēc ASV, nevis Itālijas likumiem. Šāda prakse raisījusi nievājošu attieksmi Itālijas sabiedrībā, jo daļa iedzīvotāju uzskata, ka ASV militārā tiesa ir pārāk maiga pret likuma pārkāpējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!