Pirmdien, 16. februārī, publicēts jaunais saraksts ar personām, kurām liegta iebraukšana Eiropas Savienībā (ES). Līdz ar situācijas pasliktināšanos Ukrainas austrumos jaunajā sarakstā iekļautas 19 fiziskas un deviņas juridiskas personas.

Starp sankciju skartajiem ir divi Krievijas aizsardzības ministra vietnieki Arkādijs Bahins un Anatolijs Antonovs, kā arī dziedātājs Josifs Kobzons un komunistiskās partijas deputāts Valērijs Raškins.

Kopumā līdzekļu iesaldēšana, vīzu izsniegšanas aizliegums un iebraukšanas aizliegums ES noteikts 19 personām Krievijā un Ukrainas austrumos, kā arī deviņām juridiskajām personām - uzņēmumiem, kuri snieguši atbalstu prokrieviskajiem kaujiniekiem. Sankcijas stājušās spēkā no to publicēšanas brīža.

Līdz ar to šobrīd sankcijas skar jau 37 uzņēmumus un 151 personu Krievijā un Ukrainā, tostarp daudzas Krievijas varas struktūru amatpersonas, deputātus un uzņēmējus. Sarakstā iekļauta arī Krimas, Doņeckas un Luhanskas vietējo nelikumīgi pārvalžu vadība.

Starp nupat sankciju sarakstā iekļautajām personām vislabāk pazīstamais Kobzons jau agrāk izpelnījies nosodījumu par savu politisko darbību, iesaistoties dažādos pretrunīgi vērtētos pasākumos, tostarp sakot politiska rakstura runas un pat dziedot kopā ar prokrievisko kaujinieku līderi Aleksandru Zaharčenko (attēlā). Video redzams šeit.

1937. gadā Doņeckas reģiona Časivjarā dzimušajam dziedātājam savulaik piešķirts Ukrainas tautas mākslinieka tituls, no kura viņš vēloties atteikties, bet Doņeckā atrodas viņam veltīts piemineklis.

Kobzonam jau līdz šim bija liegta iebraukšana Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!