Foto: AFP/Scanpix

Neskaidrā incidentā cietušais Doņeckas bijušais "tautas gubernators" Pāvels Gubarevs nācis pie samaņas, pavēstīja viņa sieva.

Gubarevam konstatēta nopietna galvas smadzeņu trauma, taču viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Jau ziņots, ka Gubarevs savainojumus guva neskaidrā incidentā naktī uz pirmdienu Ukrainas dienvidaustrumos.

Par notikušā apstākļiem izskanējusi pretrunīga informācija.

Daļa Krievijas mediju vēsta, ka uz automašīnu, kurā brauca Gubarevs, naktī uz pirmdienu kaujinieku kontrolētajā Ukrainas austrumdaļā atklāta uguns. Pēc apšaudes Gubareva automašīnas vadītājs zaudējis kontroli pār auto, un tas ietriecies stabā.

Gubarevs sadursmē guva galvas traumu un gandrīz diennakti bija bezsamaņā.

Tikmēr "Interfax" norāda, ka grupējums "Doņeckas tautas republika" (DTR) nevarēja apstiprināt apšaudes faktu.

Incidents noticis uz šosejas starp Mariupoli un Rostovu pie Donas. Atsevišķu Doņeckas teroristu izteikumi Krievijas medijiem liecina, ka Gubarevs ievainojumus guvis Novoazovskas tuvumā.

Doņeckas kaujinieki un virkne Kremļa kontrolēto mediju notikušo incidentu dēvē par "atentāta mēģinājumu".

Vienlaikus izskanējuši minējumi, ka uzbrukums Gubarevam varētu būt noticis kaujinieku savstarpējas izrēķināšanās rezultātā.

Augustā uz Krieviju aizbēgušais Gubarevs gatavojas startēt pašpasludinātās "Doņeckas tautas republikas" 2.novembrī paredzētajās "parlamenta" vēlēšanās ar savu partiju "Jaunkrievija". Aizvadītajās dienās Krievijas mediji gan ziņoja, ka DTR "Centrālā vēlēšanu komiteja" atteikusies reģistrēt Gubareva partiju.

Pēc Gubareva nonākšanas slimnīcā par partijas "Jaunkrievija" līderi sevi pasludinājusi viņa sieva Jekaterina. Iepriekš Jekaterina Gubareva bija pieņēmusi "Doņeckas tautas republikas ārlietu ministres" titulu.

Gubarevs marta sākumā sevi pasludināja par Doņeckas "tautas gubernatoru", un Maskavas uzturētajā "separātistu kustībā" Gubarevs bija viens no svarīgākajiem spēlētājiem līdz augustam, kad viņš pameta Donbasu un kopš tā laika dzīvo Rostovā pie Donas.

Gubarevu 6.martā aizturēja Ukrainas Drošības dienests, apsūdzot viņu separātisma veicināšanā un nelikumīgā varas sagrābšanā, taču "gubernators" 7.maijā atbrīvots no ieslodzījuma apmaiņā pret Doņeckas kaujinieku sagrābtajiem Drošības dienesta darbiniekiem.

Ukrainā Gubarevs dēvēts par "Salatēti", jo līdz pašpasludinātajam "Doņeckas tautas gubernatora" statusam viņam Doņeckā piederēja uzņēmums "Marozko", kas nodarbojās ar Salatēta pakalpojumu sniegšanu.

Iepriekš Gubarevs bija radikālo komunistu Ukrainas Progresīvās sociālistu partijas biedrs, kā arī darbojies paramilitārajā neonacistu grupējumā Krievu Nacionālā vienotība.

Pats Gubarevs atzinis, ka aptuveni 20 gadu vecumā darbojies grupējumā, kuram viņš ir "pateicīgs par militāro sagatavotību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!