Foto: AFP/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans sestdien ļāvis noprast, ka varētu uzsākt jaunas pārrobežu militārās operācijas pret kurdu kaujiniekiem Irākā un Sīrijā.

"Kad pienāks laiks, mēs ļoti labi zināsim, ko darīt. Kādu nakti mēs pēkšņi varam ierasties," uzstājoties uzņēmēju auditorijas priekšā Stambulā, paziņoja Erdogans.

Ar šo paziņojumu viņš nācis klajā pēc šīs nedēļas uzlidojumiem Sīrijas kurdu spēkiem, kuros nogalināti aptuveni 20 kaujinieki.

Uzlidojumi notikuši arī kurdu kaujiniekiem Irākā. Tajos zaudējumus cietusi arī Irākas kurdu autonomijas zemessardze "Pešmerga".

Gan Sīrijas kurdu spēkus, gan Irākas kurdu zemessardzi cīņā pret teroristisko grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts") atbalsta ASV, un Vašingtona jau paudusi satraukumu par Ankaras militārajām operācijām.

Arī sestdien notikuši jauni uzlidojumi kurdu kaujiniekiem Sindžāras apkārtnē Irākas ziemeļos, taču tajos cietušo nav, vēsta avoti kurdu aprindās.

ASV brīdinājušas Ankaru, ka šie uzlidojumi nav saskaņoti ar koalīciju, kas cīnās pret "Daesh", un norādījusi, ka tajos var ciest amerikāņu karavīri.

Tikmēr pār Turcijas un Sīrijas robežu notikušas mīnmetēju apšaudes starp turku un kurdu spēkiem.

Ankara apsūdz Sīrijas kurdus sakaros ar Turcijas kurdu bruņoto separātistu grupējumu Kurdistānas strādnieku partija (PKK).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!