Foto: AFP/Scanpix/LETA
Turcijas prezidents Radžeps Tajips Erdogans, uzstājoties Stambulā, izteicās, ka tiks uzsāktas jaunas militārās operācijas, lai "attīrītu robežas no teroristiem", ziņo "Al Jazeera".

Erdogans uzstājās mītiņā, kurā prezentēja savas partijas manifestu pirms 24. jūnijā gaidāmajām parlamenta un prezidenta vēlēšanām. Prezidents paziņoja, ka Turcija uzsāks jaunu militāro operāciju, kas varētu līdzināties "Olive Branch" operācijai, kuru īstenoja šī gada sākumā, vēsta "Al Jazeera".

"Mēs iznīcinājām terora koridoru, kas sāka veidoties pie mūsu dienvidu robežas. Mūsu karavīri ir gatavi jaunām misijām," izteicās Erdogans. Turcijas veiktās militārās operācijas Sīrijā ir tikušas organizētas ar mērķi nepieļaut kurdu ietekmes palielināšanos savā pierobežā.

Turcijas prezidents, uzstājoties Stambulā, nerunāja tikai par drošības un militārajiem jautājumiem, bet arī par citām nozarēm. Erdoans solīja mazināt procentu likmes un inflāciju. Tāpat viņš atzina, ka joprojām vēlas, lai Turcija kļūst par Eiropas Savienības dalībvalsti.

Turcija kļuva par prezidentālu republiku pēc tam, kad pagājušā gada aprīlī valsts pārvaldes sistēmas maiņu referendumā atbalstīja Turcijas iedzīvotāji. Izmaiņas paredz papildus pilnvaru piešķiršanu prezidentam tostarp dažādu amatpersonu - viceprezidentu, ministru un tiesnešu iecelšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!