Foto: RIA Novosti/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) pirmdien uz vēl sešiem mēnešiem pagarināja sankcijas, kas noteiktas pret prokrieviskajiem kaujiniekiem un Krievijas prezidenta Vladimira Putina aprindu cilvēkiem, reaģējot uz iebrukumu Ukrainā.

Sankciju oficiālais beigu termiņš bija otrdiena, un par to pagarināšanu vienojušies dalībvalstu Eiropas lietu ministri, pavēstīja avots ES. Iepriekš par to bija vienojušies valstu vēstnieki.

ES "melnajā sarakstā" kopumā iekļauti 149 cilvēki, kuriem būs liegts ieceļot ES vismaz līdz nākamā gada 15. martam, bet visi viņiem piederošie aktīvi ES paliks iesaldēti. Aktīvi paliks iesaldēti arī 37 juridiskām personām.

Sankcijas vērstas pret tiem, kuri bijuši saistīti ar darbībām, kas "grauj vai apdraud Ukrainas teritoriālo vienotību, suverenitāti un neatkarību".

ES sankcijas attiecas uz vairākiem cilvēkiem, kas ir Putina seni paziņas vai tuvi līdzgaitnieki, kā arī uz padomdevējiem un valdības augstākajām amatpersonām.

Ierobežojumi attiecas arī uz Krievijas militārpersonām, amatpersonām, kas strādā ar Krievijas anektēto Krimu vai tās teritorijā, kā arī uz prokrievisko kaujinieku līderiem Ukrainā.

Juridiskās personas, uz kurām attiecas sankcijas, galvenokārt atrodas Krimā un prokrievisko kaujinieku kontrolētajās teritorijās Ukrainā. Tās attiecas arī uz vairākiem Krievijas valstij piederošiem uzņēmumiem.

Sankciju pagarināšana stāsies spēkā, kad lēmums par to tiks publicēts ES oficiālajā izdevumā otrdien, pavēstīja avots, kas vēlējās palikt anonīms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!