Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) vēstnieks Krievijā Vīgauds Ušacks aicinājis Maskavu sākt izmeklēšanu par Čečenijas prokremliskā līdera Ramzana Kadirova atklātajiem draudiem Krievijas opozīcijas pārstāvjiem.

Kā ziņots, Kadirovs pirmdien sociālajā tīklā "Instagram" bija publicējis video, kurā bijušais Krievijas premjerministrs, opozīcijas Tautas brīvības partijas (PARNAS) priekšsēdētājs Mihails Kasjanovs un viņa vietnieks Vladimirs Karamurza redzami optiskajā tēmeklī. Kadirova komentārs pie video vēstīja: "Kasjanovs atbraucis uz Strasbūru pēc naudas Krievijas opozīcijai. Kas nesaprata, tas sapratīs."

Ušacks pastāstīja, ka viņš pa tālruni sazinājies ar Kasjanovu un paudis viņam sašutumu "par tiešiem slepkavības draudiem, ko Kadirovs izteicis vienam no Krievijas valsts politiskajiem līderiem".

"Tā nav pirmā reize, un šāda tendence raisa bažas ne tikai Krievijas pilsoniskajai sabiedrībai un politiskajiem aktīvistiem, bet arī viņu draugiem. Izteicu cerību, ka Krievijas varas iestādes un tiesībsargāšanas iestādes nekavējoties uz to reaģēs," otrdien ziņu aģentūrai BNS teica Ušacks, kurš ir bijušais Lituvas ārlietu ministrs.

Pēc Ušacka teiktā, viņš nolēmis pats publiski izplatīt savu reakciju uz šo videoierakstu, kas no "Instagram" tika dzēsts pirmdien.

"Ceru, ka Krievijas tiesībsargāšanas iestādes un valsts vadītāji uz to reaģēs," viņš piebildis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!