Foto: stock.xchng

ASV Minesotas štatā kāda sieviete, filmējot video, ko plānoja ievietot vietnē "Youtube", nošāvusi savu draugu, atsaucoties uz vietējas policijas izdoto aresta orderi, vēsta raidsabiedrība CNN.

Tiek ziņots, ka 19 gadus vecā Monaliza Peresa sava 22 gadus vecā drauga Pedro Ruiza III krūtīs raidījusi vienu nāvējošu šāvienu. Tiesa, sieviete it kā tēmējusi nevis uz savu draugu, bet gan grāmatu, ko viņš turējis pie savām krūtīm, jo domājusi, ka lode neizies tai cauri. Pāris vēlējies uzņemt video, kas kļūtu virāls.

Peresa glābšanas dienestam piezvanījusi pirmdienas vakarā un teikusi, ka, filmējot video, nejauši krūtīs sašāvusi savu draugu. Saistībā ar notikušo viņai izvirzīta apsūdzība otrās pakāpes slepkavībā.

"Viņi bija iemīlējušies. Viņi mīlēja viens otru. Tas bija joks, kas nogāja greizi," medijiem norādījusi Ruiza tante Klaudija Ruiza. "Tam nevajadzēja tā notikt. Tam vispār nevajadzēja notikt." Ruiza pastāstījusi, ka pārim bijis viens bērns, un viņi gaidījuši otro – Peresa ir septītajā grūtniecības mēnesī.

Pati Peresa likumsargiem skaidrojusi, ka par šādu "Youtube" video abi runājuši jau kādu laiku. Ruizs pārliecinājis Peresu, ka grāmata apturēs lodi, un pierunājis viņu veikt bīstamo "triku". Viņš savai draudzenei esot parādījis kādu grāmatu, ko iepriekš esot sašāvis un kurai lode nav spējusi iziet cauri. Tad viņš uzstādījis divas video kameras, lai nofilmētu visu procesu, cerot, ka video kļūs virāls.

Peresa uz draugu izšāvusi no aptuveni vienas pēdas (34 centimetru) attāluma. Ja viņa tiks atzīta par vainīgu slepkavība, sievietei draud līdz pat 10 gadiem cietumā un līdz 20 tūkstošiem dolāru (17,4 tūkstošu eiro) liels naudas sods. Šobrīd Peresa atbrīvota pret drošības naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!