Foto: Kadrs no video

Ukrainas austrumdaļas pilsētā Dņipro* kāds vīrietis apšaudē nogalinājis divus ceļu policistus, kuri viņu bija aizturējuši par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Policists Artjoms Kutiševs mira notikuma vietā, bet viņa kolēģe Olga Makarenko – operācijas laikā slimnīcā.

Vīrietis kārtībsargus nošāvis un devies prom ar automašīnu. Kā redzams video novērošanas kameras uzņemtajos kadros, viņa bēgšanu mēģinājis aizturēt kāds satiksmes autobusa šoferis, aizšķērsojot ceļu. Kad uzbrucējs izkāpa no auto un pavērsa ieroci pret viņu, autobusa šoferis tomēr atkāpies.

Видео перестрелки. #Днепр pic.twitter.com/jA1Vg1NAqk— Нормальный Днепр (@LeadAirship) September 25, 2016

Policija ziņo, ka slepkavību pastrādājis 1983. gadā dzimušais Ukrainas pilsonis Aleksandrs Pugačovs, kurš jau reiz bijis policijas redzeslokā. Iepriekš tika ziņots, ka sakarā ar pastrādāto noziegumu tiek meklēts vēl otrs cilvēks, kura identitāte nebija zināma.

Pugačova māju drīz pēc notikušā ielenca speciālo uzdevumu vienība, un viņš tika aizturēts. Foto no notikuma vietas "Facebook" publicēja iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs.

* Dņipro, iepriekš dēvēta par Jekaterinoslavu (par godu carienei Jekaterinai II) un Dņepropetrovsku (par godu boļševiku funkcionāram Georgijam Petrovskim), savu tagadējo nosaukumu ieguva 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!