Maskavas centrā svētdien aizdegusies Krievijas Aizsardzības ministrijas ēka, vēsta aģentūra "RIA Novosti". Ugunsgrēks pasludināts par augstākās sarežģītības negadījumu.

Liesmas sākumā pārņēmušas ēkas trešo stāvu, bet vēlāk izplatījušās uz augšu un pārmetušās arī uz jumtu. Ugunsgrēks izcēlies ap 10 rītā ministrijas administratīvā korpusa tehniskajā telpā, kur noticis remonts, paziņoja varasiestādes.

Ugunsgrēkā neviens nav cietis un darbinieku dzīvības nav apdraudētas, norāda ministrija. Nelaimes iemesls varētu būt īssavienojums elektrosistēmā, pieļauj ierēdņi.

No ministrijas evakuēti aptuveni 50 cilvēki, ziņo "RIA Novosti". Notikuma vietā strādā vairāk nekā 300 ugunsdzēsēji un 100 tehnikas vienības.

Pēc pulksten sešiem vakarā ministrija paziņoja, ka ugunsgrēks ir pilnībā nodzēsts. Sarkanais gailis plosījies 3,5 tūkstošu kvadrātmetru lielā platībā. Savukārt aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu deva rīkojumu ēku atjaunot īsākajos iespējamos termiņos, ziņo "RIA Novosti".

Ugunsgrēka postījumi ministrijas darbību netraucēs, jo militārie departamenti jau ir pārvietoti uz ministrijas jauno ēku pie Maskavas upes, ziņo aģentūra LETA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!