Foto: AFP/Scanpix

Krievijas motociklisti, kuri piedalās 70. gadadienai kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā veltītajā braucienā uz Berlīni, svētdien apmeklēja kara memoriālu Baltkrievijā, vēsta aģentūra "Reuters".

Kremļa politiku atbalstošā motociklistu kluba "Night Wolves" rīkotā brauciena dalībnieki nolika ziedus pie Slavas kalna memoriālā kompleksa Slobodas ciemā, kas atrodas aptuveni 25 kilometrus uz austrumiem no Minskas. Brauciens sestdien startēja no Maskavas.

Kā redzams attēlos, pie Otrajā pasaules karā kritušo memoriāla bija ieradušies arī brauciena sveicēji ar Baltkrievijas karogiem.

Brauciens sestdien startējis par spīti Polijas lēmumam neatļaut organizētai motociklistu grupai iebraukt Polijā. "Night Wolves" klubs tiek saistīts ar Krimas aneksiju, kur kluba biedri aktīvi iesaistījušies pussalas pārņemšanā. Motociklistu līderis Aleksandrs Zaldostanovs ("Ķirurgs") neslēpti slavina Vladimiru Putinu un ir iesaistījies Kremļa atbalsta grupā "Antimaidans".

"Night Wolves" vadītājs, par Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugu dēvētais "Ķirurgs" paziņoja, ka tiks atrasti veidi kā apiet Varšavas aizliegumu, piemēram, iebraucot Polijā pa vienam un dažādiem ceļiem.

Laikraksts "Die Welt" iepriekš ziņoja, ka motociklistu kolonnai varētu tikt aizliegta iebraukšana arī Berlīnē.

Motociklisti no 25. aprīļa līdz 9. maijam ieplānotā brauciena ietvaros paredzējuši apmeklēt Baltkrieviju, Poliju, Čehiju, Slovākiju, Austriju un Vāciju. Ierašanās Berlīnē paredzēta 9. maijā, kad Krievijā svin Uzvaras dienu.

Foto: Brauciena starts Maskavā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!