Foto: AP/Scanpix/LETA
Pirmdienas rītā demonstranti no arodbiedrībām, protestējot pret darba tirgus likumdošanas izmaiņām Francijā, bloķējuši piekļuvi vairākām degvielas noliktavām, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Francijas dienvidos demonstranti nobloķējuši ceļu naftas pārstrādes kompānijas "Total" priekšā. Arī valsts rietumu daļā demonstranti bloķējuši piekļuvi degvielas noliktavām. Savukārt uz lielceļiem Parīzes tuvumā Francijas ziemeļos protestētāji ievērojami palēninājuši satiksmi.

"Mēs esam apņēmības pilni. Mēs paliksi tik ilgi, cik vien iespējams, vienlaikus cerot, ka arī citviet notiek blokādes. Varbūt tas liks Makronam rīkoties," paudis arodbiedrības pārstāvis Paskāls Favs.

Lai novērstu degvielas trūkumu un panāktu, ka protestētāji nevar bloķēt piekļuvi degvielas glabātuvēm, valdība īsi pirms rītausmas daudzviet norīkojusi policistus.

Šī gan nav pirmā reize, kad darba tirgus reforma izraisa protestus Francijā. Parīzes policija vien pirms nepilnām divām nedēļām pret demonstrantiem pielietoja asaru gāzi, savukārt protestētāji likumsargu virzienā meta petardes. Protestā bija pulcējušies aptuveni 24 000 cilvēku.

Francijas prezidents Emanuels Makrons vēlas reformēt darba tirgu, lai valsti padarītu pievilcīgāku vietējām kompānijām un ārvalstu investoriem, kuri sūdzas par striktajiem darba likumiem un arodbiedrību lielo ietekmi.

Reforma paredz dot kompānijām lielāku elastību sarunās ar darbiniekiem par darba nosacījumiem un apstākļiem, kā arī padara vieglāku darbinieku atlaišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!