Foto: DELFI
Visbiežākais iemesls darbspējīgu vīriešu pāragrai nāvei Krievijā ir saistīts ar alkoholismu, atsaucoties uz prestižajā medicīnas žurnālā “The Lancet” publicētu pētījumu vēsta “Reuters”.

Lielbritānijas un Francijas zinātnieku komanda veikusi vērienīgu pētījumu par gandrīz 200 000 cilvēki dzīvesveidu un izanalizējusi 50 000 nāves gadījumus trijās pilsētās - Tomskā, Bijskā un Barnaulā.

Tomēr vairāki iedzīvotāji visnotaļ skeptiski attiekušies pret šo pētījumu, paužot pārliecību, ka tas uz viņiem neattiecas.

Pētnieku secinājumi nav mierinoši: vīriešiem vecumā no 35 līdz 45 gadiem risks nomirt no vodkas nākamo 20 gadu laikā atbilst 16%, ja tiek izdzerta mazāk nekā viena pudele grādīgās dziras nedēļā, bet tad, ja tiek izdzertas vairāk nekā trīs pudeles grādīgā dzēriena, risks nomirt atbilst 35%.

Pēc 55 gadu vecuma šie riski dubultojas.

Pētnieki atzinuši, ka ar alkohola lietošanu vienā vai otrā veidā ir saistīti 52% Krievijas darbaspējīgo vīriešu nāves gadījumu.

Pētnieki konstatēto nosaukuši par "veselības krīzi". Pēc zinātnieku aplēsēm, varas iestāžu paveiktais cīņā pret alkoholu ir nesis augļus - no 2006.gada alkohola patēriņš samazinājies trīs reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!