Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ganas prezidents Nana Akufo-Ado bez papildus skaidrojuma ar rīkojumu visiem ministriem, ministru vietniekiem, reģionālajiem, pašvaldību un pilsētu, kā arī valsts iestāžu vadītājiem uz laiku aizliedzis doties ārvalstu braucienos, ziņo "Africa News". Pieļauts tikai viens izņēmums – komandējumos joprojām varēs doties Ārlietu un reģionālās integrācijas ministre Šērlija Ajorkora-Bočveja.

Prezidenta pārstāvji pēc rīkojuma izdošanas skaidrojuši, ka šāds rīkojums izdots, jo komandējumi pārlieku "traucējuši valdības darbu iekšpolitikas jautājumos". Sociālajos medijos prezidenta solis pārsvarā tiekot slavēts, uzsverot, ka no daudu amatpersonu dārgajiem ceļojumiem neesot nekāda labuma valstij un tie bieži neesot pat tieši saistīti ar amatpersonu ieņemamajiem amatiem.

Līdzīgu ierobežojumos amatpersonām uz laiku doties komandējumos pieņēma Džona Mahamas valdība 2015. gada decembrī. Toreiz gan amatpersonu loks, uz kurām ierobežojumi attiecas, bija mazāks, un tas liedza izmantot lidojumus pirmajā klasē, lai tādējādi ierobežotu pārāk lielus tēriņus. Par spīti šim pirms trim gadiem pieņemtajam ierobežojumam palielinājies to komandējumos braucošo amatpersonu skaits, kuri savai tiešajai priekšniecībai pēcāk nespēj skaidrot ārvalstu ceļojumu iemeslus, vēsta medijs.

Nesen no amata atkāpusies Ganas Tūrisma attīstības aģentūras vadītājas vietniece Akuja Djanija, tādējādi protestējot pret savas priekšnieces nepārtraukto prombūtni komandējumos, kuru dēļ viņa faktiski nepildījusi savus pienākumus. Viņa ceļojusi divas trīs nedēļas mēnesī, kamēr Djanija faktiski vadījusi aģentūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!