Ostā Gibraltārā ir arestēta Krievijas miljardierim Andrejam Meļņičenko piederošā "Sailing Yacht A", kas ir pasaulē lielākā buru jahta, vēsta ārzemju mediji.

Februāra vidū jahta ieradās Gibraltārā, kur bija paredzēts veikt pēdējos apdares darbus, taču tur to arestēja Vācijas kuģu būvniecības firmas "Nobiskrug" pretenziju dēļ, kura neesot saņēmusi līgumā paredzētos maksājumus, raksta portāls "Yacht Harbour".

"Nobiskrug", kas ir viena no lielākajām kuģu būves kompānijām Vācijā, iesnieguši tiesā prasību par līguma nosacījumu neizpildi, jo kompānija "Valla Yachts Ltd." noteiktajā laikā 27. janvārī nav pārskaitījusi noteikto maksājuma daļu 9,8 miljonu eiro apmērā. Turklāt Vācijas kuģu būvētava ir pieprasījusi kompensāciju 2,6 un 2,9 miljonu eiro apmērā par parādiem, kas tai radušies attiecībā uz apakšuzņēmējiem un būvniecības laikā apstrīdēto pasūtījumu dēļ. Kopējā prasības summa ir 15,3 miljoni eiro.

Jahtai īpašnieka rokās bija jānonāk šā gada pavasarī. Andrejam Meļņičenko pieder vairāki ievērojami ķīmijas un kalnrūpniecības uzņēmumi Krievijā.

"Sailing Yacht A", kas ir pasaulē lielākā buru jahta, pēc dažādām aplēsēm maksā vairāk nekā 400 miljonus dolāru. Tās garums ir 143 metri, mastu augstums - 90 metri, uz jahtas ir astoņi klāji un tās apkalpe paredzēta 54 cilvēku ekipāžai. Jahtas projekta autors ir franču rūpniecības dizaineris Filips Starks, kurš pirms tam Meļņičenko radījis motorjahtu "Motor Yacht A".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!