Foto: AFP/Scanpix
Ņujorkas miljardieris, pārtikas veikalu ķēžu magnāts Džons Katsimatidis ir apsolījis 5000 dolāru atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu arestēt zagļus, kuri no viņa veikaliem nes ārā saldējumu, vēsta "New York Post".

Garnadži zog saldējumu, lai to pārdotu maziem veikaliņiem, sauktiem par "bodegām", kuri produkciju nelegāli iztirgo, miljardieris skaidro laikrakstam. "Viņi to zog, jo to ir viegli pārdot. Bodegas to iepērk un veicina zagšanu," skaidro magnāts.

"Gristedes" veikalu ķēdes īpašnieks Kastimatidis papildina, ka "bandīti rada haosu Ņujorkas lielveikalos", ko viņš ilustrē ar šonedēļ notikuša incidenta piemēru.

Magnātam piederošā veikalā Manhetenā ar mobilā telefona kameru fiksēts, kā vīrietis un sieviete sakrāmēja somās 80 saldējuma trauciņus un metās ārā no veikala. Zagļu pārītis somas ar saldēto gardumu pametis, jo pakaļ viņiem dzinās veikala darbinieki.

Pilsētas policija šogad saņēmusi iesniegumus par vairāk nekā 250 saldējuma zādzības gadījumiem un veikusi 130 arestus, raksta "New York Post". Ar to parasti nodarbojas zema līmeņa noziedznieki.

Pilsētas amatpersonas brīdina, ka saldējuma zādzības rada arī veselības risku, jo pirms nonākšanas bodegās saldējums bieži jau paspēj pakust, bet kartona iepakojums ir labvēlīga vide baktēriju attīstībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!