Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Gruzijas premjerministrs Giorgijs Kvirikašvili paziņojis, ka izmaksu samazināšanai un efektivitātes palielināšanai tiks likvidētas četras ministrijas un pārmaiņas piedzīvos arī citas, raksta "Radio Brīvā Eiropa". Pārmaiņas nāk līdz ar viņa pārstāvētās partijas "Gruzijas sapnis" nostiprināšanos reģionālajās vēlēšanās.

Viņš ieplānojis Enerģijas ministriju pievienot Ekonomikas ministrijai, Vides un minerālresursu ministriju – Zemkopības ministrijai, Sporta un jaunatnes ministriju – Izglītības ministrijai un Labošanas iestāžu ministriju – Tieslietu ministrijai.


Savukārt esošajam ekonomikas ministram Giorgijam Gaharijam būs jāatbild par Iekšlietu ministriju, kā arī jāieņem premjera vietnieka amats. Savukārt finanšu ministrs Dimitrs Kumišvili zaudēs premjera vietnieka amatu un kļūs par ekonomikas ministru. Finanšu ministriju turpmāk vadīs "Gruzijas Dzelzceļa" vadītājs Mamuka Baktadze. Tāpat premjers vēlas Tbilisi Universitātes rektora vietnieku Miheilu Čhenkali ieņemt izglītības ministra amatu.

Kvirikašvili paziņojis, ka izmaiņas valdībā notikšot pavisam drīz. Tām vēl jātiek apstiprinātām parlamentā, kurā "Gruzijas sapnis" ieņem 115 no 150 deputātu vietām.

Provizoriskie rezultāti liecina, ka "Gruzijas sapņa" kandidāti uzvarējuši piecos no sešiem reģioniem 12. novembrī notikušajās reģionālo vadītāju vēlēšanu pirmajās kārtās, tostarp valsts otrā lielākajā pilsētā Kutaisi, Boržomi, Kazbegi, Hašuri un Martvili. Partijas kandidātu ar nelielu balsu pārsvaru zaudējis tikai Ozurgeti.

"Gruzijas sapņa" kandidāti pirmajā vēlēšanu kārtā līdz šim ieguvuši 63 no 64 reģionālo vadītāju vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!